Developed by JoomVision.com

Нормативні акти

 

rish MR
rish VK
rozpor MG reg akts

 

 

26. Про порядок надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та утворення комісії з розгляду питань, пов’язаних із погодженням документації із землеустрою

Додаток 4
до рішення міської ради від 23.12. 2009 р. №26

 

Тимчасове положення про постійно діючу комісію з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою та порядок її роботи


1. Постійно діюча комісія з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою (далі - Комісія) створена з метою забезпечення погодження документації із землеустрою, яка надходиться до Хмельницької міської ради та її виконавчих органів.

 

2. Комісія, до затвердження Кабінетом Міністрів України Положення про Комісію та порядок її роботи, працює у порядку, передбаченому Земельним кодексом України та цим тимчасовим положенням.

 

3. До складу Комісії входять уповноважені представники управління Держкомзему в м. Хмельницькому, управління архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, міської санітарно-епідеміологічної станції, відділу охорони пам’яток історії та культури управління культури, туризму та курортів Хмельницької обласної державної адміністрації, управління земельних ресурсів та земельної реформи департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів.

 

4. У разі погодження проектів землеустрою, що розробляються з метою вилучення, надання, зміни цільового призначення земель лісогосподарського призначення, водного фонду, земельних ділянок для цілей, пов'язаних із розробкою корисних копалин, до складу Комісії залучаються відповідно представники Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства, Хмельницького обласного управління меліорації і водного господарства (Хмельницького облводгоспу),територіального управління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Хмельницькій області (Територіальне управління Держгірпромнагляду по Хмельницькій області).

 

5. Засідання Комісії проводяться один раз на тиждень, за графіком, узгодженим із керівниками органів, представники яких увійшли до складу комісії.

 

6. Засідання Комісії проводяться у приміщенні дозвільного центру департаменту економіки або управління архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів, про що члени комісії повідомляються не пізніше ніж за два дні до засідання.

 

7. Управління земельних ресурсів та земельної реформи спільно із управлінням архітектури та містобудування, у разі необхідності, забезпечують комісію під час засідання необхідними довідковими картографічними матеріалами.

 

8. Документація із землеустрою, погоджена Комісією, вважається такою, що погоджена органами, представники яких входять до її складу.

 

9. Результати роботи Комісії оформлюються висновком, який підписується всіма її членами та скріплюється печатками органів, представники яких входять до її складу. У разі незгоди члена Комісії з погодженням документації із землеустрою він підписує висновок з поміткою “із зауваженнями” та додає до висновку Комісії свій висновок із викладом цих зауважень. Оформлення висновку та його подальшу реєстрацію у спеціальній книзі проводить адміністратор дозвільного центру департаменту економіки, який організовував засідання Комісії. Висновок виготовляється у двох примірниках, один із яких долучається до документації із землеустрою, а другий залишається у дозвільному центрі департаменту економіки

 

10. Підставою відмови у погодженні документації із землеустрою може бути невідповідність її положень вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів.

 

11. Члени Комісії мають право підписати висновок або надати висновок із викладом зауважень на засіданні, наступному після розгляду документації із землеустрою.

 

12. Погодження документації із землеустрою та підготовка висновків із викладом зауважень до неї здійснюються безоплатно.

 

13. Комісія у разі необхідності має право залучати до роботи представників органів, уповноважених погоджувати документацію із землеустрою, та безоплатно отримувати від них інформацію і документи, необхідні для виконання покладених на неї повноважень.

 

14. Контроль за дотриманням Комісією строків і порядку розгляду документації із землеустрою здійснює дозвільний центр департаменту економіки.

 

15. Погоджена документація із землеустрою повертається до управління земельних ресурсів та земельної реформи департаменту для підготовки проектів рішення виконавчого комітету та міської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність або про надання земельної ділянки у користування.
Рішенням про надання земельної ділянки у користування здійснюється затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, вилучення земельних ділянок у землекористувачів із затвердженням умов вилучення земельних ділянок (у разі необхідності) та надання земельної ділянки у користування з визначенням умов її використання і затвердженням умов надання, у тому числі (у разі необхідності) вимог щодо відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

 

Секретар міської ради В. Лесков

 

 



Останнє оновлення на П'ятниця, 05 лютого 2010, 15:20
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02