Developed by JoomVision.com

Нормативні акти

 

rish MR
rish VK
rozpor MG reg akts

 

 

від 13.02.2014 № 68 "Про затвердження Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради"
Вівторок, 18 лютого 2014, 16:24

Україна
Хмельницька міська рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ
від 13.02.2014 № 68

 

"Про затвердження Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради"

 

Розглянувши клопотання управління охорони здоров’я, з метою захисту прав та інтересів повнолітніх осіб, які потребують опіки(піклування), керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Правилами опіки та піклування, затвердженими спільним наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.99р. № 34/166/131/88, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради згідно з додатком.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Г. Давиденка.  

 

 Міський голова С. Мельник

 

 

 

Додаток
до рішення виконавчого комітету
від 13.02.2014 року № 68

 

 

Положення

про опікунську раду при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради

 

1. Опікунська рада при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради (далі-опікунська рада)  є консультативно-дорадчим органом, що утворюється виконавчим комітетом Хмельницької міської ради.

2.  У своїй діяльності опікунська рада керується Конституцією України і законами України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, указами та розпорядженнями Президента України, Правилами опіки та піклування, затвердженими спільним наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.99р. № 34/166/131/88, а також цим Положенням.

3. Основними завданнями опікунської ради є захист прав та інтересів повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, та які потребують опіки (піклування).

4. Опікунська рада відповідно до покладених на неї завдань попередньо розглядає питання стосовно повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, і потребують опіки та піклування, а саме щодо:

4.1. Доцільності призначення опікуна над недієздатною особою, або призначення піклувальника над особою у разі обмеження її цивільної дієздатності.

4.2. Погодження зняття з реєстрації місця проживання повнолітніх осіб, стосовно яких встановлено опіку (піклування).

4.3. Встановлення опіки над майном підопічних у передбачених законом випадках.

4.4. Поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, цивільна дієздатність якої була обмежена, або яка була визнана недієздатною.

4.5. Неналежного виконання опікунами (піклувальниками) своїх прав та обов’язків щодо захисту прав та інтересів підопічних.

4.6. Доцільності звільнення опікуна (піклувальника) від їх повноважень

4.7. Вчинення опікунами (піклувальниками) правочинів пов’язаних з майновими інтересами підопічних.

5. За результатами розгляду питань готується висновок опікунської ради.

6. Опікунська рада має право утворювати робочі групи, залучати до них представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадські організації (за згодою) для підготовки пропозицій з питань, які розглядає опікунська рада.

7. Опікунську раду очолює її голова. Голова опікунської ради координує роботу ради, готує і проводить засідання ради, представляє опікунську раду в установах, на підприємствах, в організаціях з питань, що належать до її повноважень.

8. Секретар опікунської ради безпосередньо підпорядкований голові ради, веде протоколи засідань опікунської ради, підписує їх, організовує і веде діловодство опікунської ради.

9. До складу опікунської ради на громадських засадах входять представники виконавчих органів міської ради, депутати міської ради та представники громадськості.

10. Основною організаційною формою діяльності опікунської ради є її засідання, які проводяться у разі потреби. Засідання опікунської ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як ½ загальної кількості її членів.

11. До участі у засіданнях опікунської ради можуть запрошуватись представники підприємств, установ, організацій та громадяни, які беруть безпосередню участь у вирішенні долі конкретної людини, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права.

12. Рішення опікунської ради приймається відкритим голосуванням більшістю голосів членів опікунської ради, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні опікунської ради.

13. Засідання опікунської ради оформляється протоколами, які підписуються головою та секретарем.

14. Рішення опікунської ради мають рекомендаційний характер.

15. Організаційне забезпечення діяльності опікунської ради покладається на виконавчий комітет Хмельницької міської ради.

 

Керуюча справами виконавчого комітету Л. Черевченко 

Начальник управління охорони здоров’я М. Василишин

Останнє оновлення на Вівторок, 25 лютого 2014, 11:20
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02