Developed by JoomVision.com

Нормативні акти

 

rish MR
rish VK
rozpor MG reg akts

 

 

від 26.02.2015 № 147 "Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів в місті Хмельницькому у міському пасажирському транспорті загального користування"
Середа, 04 березня 2015, 13:13

Україна
Хмельницька міська рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ
від 26.02.2015  року №  147

Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів в місті Хмельницькому у міському пасажирському транспорті загального користування

Станом на сьогоднішній день, в Україні склалась досить скрутна економічна ситуація, яка впливає на рівень вартості паливно-мастильних матеріалів та запасних (витратних) запчастин до автомобілів.

Відповідно до п. 1.6. Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту України від 17.11.2009 № 1175, перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись  у  зв'язку зі  зміною умов виробничої діяльності та реалізації Послуг, що не залежать від господарської діяльності Перевізника,  в тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%.

У порівнянні з минулим періодом встановлення діючих тарифів на транспортні послуги у травні 2014 року, вартість дизельного пального зросла на 25 %, що являється встановленою на законодавчому рівні підставою перегляду тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту. Крім цього, різко зросла вартість ремонтних робіт та технічного обслуговування, автомобільних шин (на 65 %), акумуляторів (на 60 %), мастил усіх видів (на 60 %) тощо.

Діючі тарифи на послуги за перевезення пасажирів автобусами, які працюють в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі, навіть частково не наближені до економічно обґрунтованого рівня і не можуть адекватно реагувати на нестабільну ситуацію на ринку пасажирських перевезень.

На теперішній час, існуючі тарифи не забезпечують стабільну роботу суб’єктів господарської діяльності, які надають послуги по перевезенню громадян, що може призвести до їх банкрутства, погіршення технічного стану рухомого складу, погіршення надання послуг автомобільним транспортом, втрати кваліфікованих працівників, що, в свою чергу, ставить під загрозу стале задоволення потреб населення у перевезеннях.

В сукупності, критична тенденція зростання вартості пального та запасних матеріалів може спричинити часткову зупинку громадського транспорту та викликати масове невдоволення серед мешканців міста та порушення нормального циклу їх життя. Тому, виконавчий комітет не може залишатись осторонь проблем мешканців та зобов’язаний максимально об’єктивно підійти до вирішення питання стабільної роботи громадського транспорту.

Враховуючи викладене, виникла оперативна необхідність прийняття конкретних мір та реалізації заходів щодо забезпечення територіальної громади нормальними умовами транспортного обслуговування та не допущення зупинки транспортної галузі шляхом поміркованого і економічно вимушеного підняття тарифів на транспортні послуги у м. Хмельницькому.

Розглянувши пропозицію управління транспорту та зв’язку, звернення перевізників м. Хмельницького, які здійснюють пасажирські перевезення в місті, відповідно до ст. 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 7 Закону України "Про транспорт", ст.10 Закону України "Про автомобільний транспорт", Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 17.11.2009 року № 1175, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Встановити тарифи на транспортні послуги по перевезенню пасажирів у міському пасажирському транспорті загального користування, який здійснює пасажирські перевезення в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі за одну поїздку згідно з додатком.

2. Перевізникам, які здійснюють пасажирські перевезення в місті, зменшити кількість випуску транспортних засобів на 20 % по всіх маршрутах громадського транспорту загального користування.

3. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету від 20.05.2014 р. № 317 "Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів в місті Хмельницькому у міському пасажирському транспорті загального користування" в частині встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів у міському пасажирському транспорті загального користування, який здійснює пасажирські перевезення в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі.

4. Рішення набирає чинності з 28 лютого 2015 року як тимчасове, до прийняття регуляторного акта.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на управління транспорту та зв’язку та заступника міського голови А.Капуру.

Секретар міської ради                                                                           К. Чернилевський

Додаток

до рішення виконавчого комітету

від 26.02. 2015 р. № 147

Тарифи на транспортні послуги по перевезенню пасажирів

у міському пасажирському транспорті загального користування, який здійснює пасажирські перевезення в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі за одну поїздку

Вид пасажирських перевезень

Тарифи та терміни їх вступу в силу

з 28 лютого 2015 року

Перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у звичайному режимі руху

3,00 грн.

Перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі

3,50 грн.

Керуюча справами виконавчого комітету                                                          Л.Черевченко

Начальник управління транспорту та зв’язку                                                П. Кузьмін

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02