Developed by JoomVision.com

Нормативні акти

 

rish MR
rish VK
rozpor MG reg akts

 

 

від 26.02.2015 № 105 "Про хід виконання Програми підтримки сім’ї на 2012-2015 роки"
Середа, 04 березня 2015, 16:44

Україна
Хмельницька міська рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ
від 26.02.2015  року №  105      Про хід виконання  Програми підтримки сім’ї  на 2012-2015 роки      

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення   С. Воронецького «Про хід виконання Програми підтримки  сім’ї на 2012-2015 роки», виконавчий комітет міської ради відмічає, що управліннями праці та соціального захисту населення, молоді та спорту, освіти, охорони здоров’я, культури і туризму, службою у справах дітей проведена певна робота щодо  виконання вищезазначеної Програми.

              Головною метою виконання заходів, включених в дану Програму є забезпечення різнобічної підтримки сімей з дітьми, а також вирішення життєвих проблем  сімей, які  не в змозі подолати їх  за допомогою власних засобів і можливостей.

              Велика увага приділяється сім’ям з дітьми, яким надаються різного виду допомоги за рахунок міського та  державного бюджетів,  щорічно ними охоплено більше 27 тисяч одержувачів.

              За спрощеним порядком  отримують  субсидії на оплату житлово-комунальних послуг понад 11 тисяч сімей  за рахунок субвенцій з державного бюджету. 

              До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, відповідно до якого здійснюється відшкодування 50 відсотків знижки плати за   житлово-комунальні послуги, внесено   1119 багатодітних сімей.   

              За рахунок коштів міського бюджету дві багатодітні сім’ї  отримали  нове житло, одній сім’ї виділено  кошти на отримання довготермінового кредиту щодо придбання житла.  Ще одна багатодітна сім’я отримала довготерміновий кредит  з обласного бюджету.

              У 2012 та 2014 роках місто поповнилося двома трійнями, з міського бюджету для даних сімей були придбанні цінні подарунки.

              На придбання проїзних квитків багатодітним родинам та жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» протягом звітного періоду з міського бюджету використано 368 тис. грн.

              За рахунок міського бюджету п’яти багатодітним сім’ям встановлено конвекторне  опалення в приватному будинку, замінені газові плити, газовий котел,  встановлено газову колонку в  квартирі.

              Благодійниками багатодітним сім’ям придбано меблі, побутову техніку, виготовлено проектно - кошторисну документацію на ремонт житла, проведення світла     на перекриття даху .

              Для дітей з багатодітних родин щорічно проводяться свята до Міжнародного дня захисту дітей, Дня незалежності України,  новорічних  і різдвяних свят.

            За належне виконання материнського обов’язку щодо виховання дитини,  піклування про її здоров’я, фізичний і моральний розвиток, навчання, створення належних умови для розвитку її природних здібностей 127 багатодітних жінок-хмельничанок удостоєні  почесного звання України «Мати-героїня».

              Для психологічної та соціальної адаптації дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими фізичними можливостями, в місті функціонують реабілітаційні центри «Родинний затишок», «Школа життя», в яких щорічно  отримують комплекс соціальних послуг   близько 200 осіб.   В рекреаційному центрі сімейного типу по відновленню здоров’я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями «Берег надії» за три роки оздоровилась 821 особа, в тому числі 134 дитини-інваліда.

              Проводяться інформаційно-просвітницькі заходи серед молоді,  спрямовані  на  її підготовку до сімейного життя та відповідального батьківства, подолання гендерних стереотипів щодо розподілу соціальних ролей в сім’ї та запобігання  насильству в родині. За звітний період проведено 36 лекцій та 9 засідань круглого столу. Організовується   дозвілля дітей  в групах денного перебування при клубах міського Центру по роботі з дітьми та підлітками та  проводяться   різноманітні спортивні змагання, конкурси.

              В навчальних закладах міста створені консультативні пункти на базі кабінетів практичних психологів, метою яких є надання консультативно-психологічної допомоги родинам з питань  виховання дітей в сім’ї. Постійно проводяться лекторсько-роз’яснювальні  заходи щодо недопущення пропусків уроків без поважних причин, попередження злочинів і правопорушень, тютюнопаління та  вживання алкоголю неповнолітніми. Своєчасно виявляються діти, які опинились у складних життєвих обставинах або залишилися без піклування батьків.  Щоквартально проводяться круглі столи для опікунів та піклувальників дітей під опікою.

              Щорічно проводяться  заходи етнографічного спрямування щодо популяризації народних традицій та сімейних обрядів. Бібліотеками міста проведені круглі столи,   підготовлено постійнодіючі  виставки науково-популярної літератури  з питань  родинно-сімейного виховання.  За звітний період з даної тематики було проведено 30 заходів, на які запрошено близько 800 учнів молодших та старших класів загальноосвітніх шкіл міста.  

              Спільними зусиллями управлінь освіти,  молоді та спорту,  Фонду тимчасової втрати працездатності, благодійних фондів і батьків  відпочинком та оздоровленням охоплено:  в  2012 році -  6 136  дітей на  що використано близько 4 млн. 317,3 тис. грн., в 2013 році оздоровлено 23 017 дітей,  на їх оздоровлення використано  5 млн. 900 тис. грн.,  в 2014 році оздоровлено 17 887 дітей на суму 7 млн. грн., з них  43 дитини з числа дітей – переселенців з Автономної Республіки  Крим та Донецької і Луганської областей.

              Разом з тим, є ряд проблем, які необхідно вирішувати.

              Недостатнє  охоплення дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей літнім    оздоровленням та відпочинком.

              Низька інформованість  населення щодо права отримання субсидій на оплату  житлово-комунальних послуг.

              Відсутність можливості покращити житлові умови  багатодітним сім’ям, в зв’язку з забороною передачі забудовниками  житла в рахунок  сплати коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

              Враховуючи вищевикладене та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

                                               ВИРІШИВ:

1. Інформацію  начальника управління праці та соціального захисту населення

С. Воронецького «Про хід виконання Програми підтримки сім’ї  на 2012-2015 роки», взяти до відома.

2.   Управлінню праці та соціального захисту населення (С. Воронецький):

         2.1. охопити державною соціальною допомогою всі сім’ї , які  їх потребують;

2.2. покращити  інформованість населення  щодо права отримання субсидій на оплату 

        житлово-комунальних послуг;

2.3. забезпечити  надання проїзних документів багатодітним сім’ям,  матерям - героїням ;

2.4. покращити  якість та доступність надання соціальних  послуг  в центрах,

       підпорядкованих  управлінню;

         2.5. забезпечити   своєчасний облік переселенців та надання адресної допомоги сім’ям, які    переміщуються з  тимчасово окупованої території України, або району проведення АТО.

         3.   Управлінню молоді та спорту ( В. Вешко):

         3.1. покращити  лекційно-просвітницьку роботу щодо пропаганди  здорового способу                          життя серед молоді;

         3.2.  надавати психологічну підтримку військовослужбовцям, які повернулися  з зони 

               АТО. 

          4.   Службі у справах дітей (Дика С.):

         4.1. забезпечувати раннє виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах,

                їх облік, а також постійний контроль за умовами проживання дітей  у цих  сім’ях;

         4.2. посилити  заходи щодо попередження ризику відібрання дітей у батьків, із умов що 

                загрожують їхньому  життю та здоров’ю.

5.    Управлінню охорони здоров’я (М.Василишин):

            5.1.  активізувати роботу  із пропаганди  здорового способу життя  для збереження 

                   репродуктивного  здоров’я серед  молоді  міста.

  1.            Управлінню освіти (В. Олійник):

6.1. активно залучати дітей з сімей,  які     переселені з Донецької і Луганської областей,  Автономної Республіки Крим до роботи в гуртках у позашкільних та загальноосвітніх навчальних  закладах.

7.   Управлінню культури та туризму  (А.Тарчевський):

7.1. посилити роботу бібліотек з надання консультативних та інформаційних послуг 

     особам, переміщеним  з тимчасово окупованих територій або районів проведення АТО.

  1.            Управлінню молоді та спорту ( В. Вешко), управлінню освіти (В. Олійник):

         8.1. забезпечувати  оздоровлення  дітей вразливих категорій в літній період. 

      9.    Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови 

             О. Віннікова.

             Секретар міської ради                                                                К. Чернилевський

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02