У новому році - новий громадський транспорт
Вівторок, 12 січня 2016, 17:39
Два новенькі тролейбуси сьогодні вперше вийшли на маршрути дорогами міста. Ці транспортні засоби не лише красиві ззовні, а й зручні та безпечні для водія та його пасажирів. Адже тролейбуси українського виробництва відповідають всім сучасним критеріям якості  –  комфортний салон, безпечна система керування та гальмування, спеціальні пандуси для людей із обмеженими можливостями і навіть безкоштовний вай-фай. Крім всіх перерахованих переваг, мають вони ще одну – суттєво економлять електроенергію.
alt
З нагоди непересічної події КП "Електротранс" відвідав міський голова Олександр Симчишин. Свято - святом, але про робочі моменти не забув - зайшов на підприємство навмисне не там, де чекали, щоб принагідно оглянути тролейбусний парк. На фоні стареньких тролейбусів, найповажнішому із яких - тридцять, нові машини виглядали майже гостями із майбутнього.
alt          alt
«Ще будучи депутатом міської ради я ініціював зміни до програми соціально-економічного розвитку, за якими щороку з міського бюджету повинні були виділятися кошти на оновлення комунального транспорту, - зазначив Олександр Симчишин. - Проте, тоді моя пропозиція не знайшла підтримки, за неї боролися кілька депутатів. Звісно, ми розуміли, що якщо не вкладати кошти в оновлення транспорту, то з часом Хмельницький матиме велику проблему. Лише з 2014 року місто таки почало купувати нові тролейбуси. Ця добра тенденція продовжувалася і у 2015-му. Приємно, що сьогодні ми маємо змогу випустити на маршрути ще два тролейбуси».
Міський голова обнадіює - сьогоднішній подарунок містянам далеко не останній: «Разом із керівництвом "Електротрансу" готуємо зміни та доповнення до бюджету на 2016 рік, щоб придбати у поточному році ще кілька нових тролейбусів. Мінімум - два, можливо - три. Дуже сподіваюся, що в кінці літа чи восени ми з вами так само перерізатимемо стрічку перед запуском на лінію нових тролейбусів».
Кілька вітальних слів, урочисте перерізання стрічки - і новенький транспорт виходить на маршрут. Першими пасажирами стали місцеві журналісти. За час мандрівки вулицями Хмельницького розпитали у міського голови та керівника КП "Електротранс" про деталі придбання та... проінспектували роботу вай-фаю.
Тролейбуси вироблені у Луцьку. Коштують два нових «рогатих» 8,4 мільйони гривень. Субвенцію на їх придбання виділили із державного бюджету.
Відразу після офіційного запуску новий транспорт розпочав повноцінну роботу, тому маєте змогу уже сьогодні після робочого дня їхати додому з комфортом на новенькому тролейбусі!
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02