У міській раді вкотре говорили про тариф на проїзд хмельничан у маршрутних таксі
Вівторок, 26 січня 2016, 16:00
На робочу нараду, яку ініціює влада міста уже вдруге, запросили фахівців соціального захисту та активістів громадських організацій, що представляють інтереси людей, які користуються правом пільгового проїзду у громадському транспорті. Тема розмови – тарифи на перевезення хмельничан автобусними маршрутами у режимі маршрутного таксі.
«Уже стало доброю традицією збиратися та обговорювати усі проблеми містян та підприємців за «круглим столом», - підкреслив заступник міського голови Андрій Бондаренко, - питання встановлення тарифів на пасажироперевезення одне з найболючіших. Тому вирішити його можна лише шляхом діалогу».
До тарифів на проїзд повернулися, бо усі фірми-перевізники уже надали акти обстеження пасажиропотоків на кожному із маршрутів. Їх уже перевірили і в міському управлінні економіки. Згідно із наданими документами, станом на сьогодні, вартість проїзду одного пасажира складає трохи більше 4 гривень. Однак, хмельницькі підприємці згодні возити містян і за 3 гривні 50 копійок.
«Уже підготовлений проект рішення щодо встановлення тарифу на рівні трьох з половиною гривень. Сьогодні він буде оприлюднений на офіційному сайті міської ради. Протягом 21 дня ми прийматимемо зауваження та пропозиції хмельничан щодо вартості проїзду. Після цього рішення розглядатиметься виконкомом. Тому, цілком можливо, що тариф на проїзд усе ж зросте» - наголосив профільний заступник міського голови.
Також у найближчих планах міської ради врегулювання пільгових перевезень у місті. Уже зараз в управлінні транспорту та зв’язку намагаються з’ясувати яким чином максимально врахувати інтереси підприємців-перевізників та хмельничан та напрацювати реальний і дієвий механізм пільгових перевезень у місті.
«Зараз ми вивчаємо та досліджуємо досвід сусідніх. міст, розглядаємо судові прецеденти. Уже на цьому тижні ми завершимо аналіз та почнемо реалізовувати механізм. Хмельничанам на обговорення запропонуємо 2 варіанти: адресна допомога для пільговиків, що користуються правом безкоштовного проїзду, чи обмеження кількості пільгових місць у транспорті, - розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев – Однак, хочу наголосити, що кожен із цих варіантів буде обговорений із громадою та пільговиками. Ми впровадимо найоптимальніший із можливих варіантів».
Міська влада та представники підприємств-перевізників погодилися, що оптимальним варіантом було б надання адресної допомоги. Однак із цим не погоджуються місцеві громадські активісти. Люди хвилюються, що таким чином їх пільга просто зникне, адже у міському бюджеті може не бути коштів для таких виплат. Однак, усі готові до конструктивного діалогу та ретельного обговорення, тому до цієї теми ще повернуться.
Андрій Бондаренко наголосив, що це не остання тристороння зустріч у стінах міської ради. Такі зібрання проводитимуть регулярно, адже лише шляхом обговорення можна знайти оптимальне рішення.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02