На першому засіданні новоствореної художньої громадської ради обговорено проект Програми розвитку міста Хмельницького у сфері культури
Четвер, 11 лютого 2016, 16:57

 

У центральній міській бібліотеці відбулось перше засідання художньої громадської ради, створеної як консультативно-дорадчий орган при управлінні культури і туризму Хмельницької міської ради. Відповідно до наказу начальника управління Артема Ромасюкова затверджено Положення про художню громадську раду та її персональний склад.
alt
Цей консультативно-дорадчий орган має на меті здійснювати діяльність у сфері культури та мистецтва у співпраці з підприємствами, установами, громадськими, іншими організаціями та об’єднаннями, творчими спілками для забезпечення культурного розвитку міста, участі у розробці програм розвитку культури та збереження культурної спадщини, реалізації мистецьких програм і проектів, підтримки талановитої молоді та високопрофесійних митців і колективів, залучення громадськості до процесів управління та контролю у галузі культури. До складу ради увійшли громадські діячі, митці та  керівники творчих колективів міста, загалом 27 осіб. 
Перше засідання художньої громадської ради було присвячене обговоренню проекту Програми розвитку міста Хмельницького у сфері культури на період до 2020 року. Слушні зауваження та пропозиції до неї надали: Ігор Западенко, краєзнавець, науковий співробітник Державного історико-культурного заповідника «Межибіж», Оксана Мазур, художник, керівник студії, Сергій Леонов, художній керівник академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії, Станіслав Крук, президент культурно-просвітницького центру імені К.Реріха, Віталій Міхалевський, поет, голова обласної організації товариства ім.Т. Шевченка «Просвіта», Денис Монастирський,  голова Подільського молодіжного культурного об’єднання «В майбутнє через культуру», Володимир Смотритель, директор та актор МКП «Монотеатр «Кут», заслужений артист України, Богдан Теленько, редактор газети Хмельницької міської ради «Проскурів», Ірина Телюх, керівник молодіжного фольклорного гурту «Ладосвіти» ГО «Відродження традицій Поділля» та зразкового дитячого фольклорного гурту «Ладосвіти» дитячої музичної школи №2, Лариса Чернова, директор Хмельницького обласного художнього музею, Наталя Шмурікова, директор Центру соціальних ініціатив, Сергій Щербанюк, голова Хмельницької асоціації ініціативної молоді «Проскурів».
alt
Начальник управління культури і туризму  міської ради Артем Ромасюков подякував присутнім за не байдуже ставлення до проблем галузі та повідомив, що найближчим часом буде оприлюднено проект Програми розвитку міста Хмельницького у сфері культури на період до 2020 року із змінами та доповненнями, висловленими членами ради.
Такі засідання художньої громадської ради будуть відбуватись щоквартально, за потреби проводитимуться позачергово.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02