В альма-матер прикордонників вшанували учасників бойових дій на території інших держав
П'ятниця, 12 лютого 2016, 18:46

 

Секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак взяв часть у заході, присвяченому 27-ій річниці виведення військ з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відбувся у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького. Звертаючись до присутніх, він наголосив, що пережита трагедія тих років і сьогодні болить у серцях багатьох українських родин. «Війна в Афганістані, бойові дії в Угорщині, Чехословаччині, Анголі, Ефіопії, миротворчі операції у Лівані, Косово, Іраку. Усі ці так звані «локальні конфлікти» відгукнулися великим болем і непоправними втратами у житті нашого народу. Більше 3 тисяч мешканців Хмельницького пройшли через горнило локальних воєн за межами нашої держави. Десятки – загинули (17 – в Афганістані), сотні – стали інвалідами, померли від ран та хвороб вже після повернення додому,  - зазначив Михайло Кривак. – Хмельницька громада схиляє голови перед світлою пам'яттю наших полеглих земляків».

alt

 
Секретар міської ради висловив вдячність усім воїнам-інтернаціоналістам, які з честю виконували свій військовий обов'язок, несли мир і надію іншим народам: «Ви, шановні учасники бойових дій на території інших держав, з честю виконували свій військовий обов'язок. Там, на чужині, ви проявили мужність і професіоналізм. Ваш високий гуманізм і милосердя з вдячністю та повагою згадують у багатьох куточках світу».
«Ми гордимося своєю Академією прикордонної служби: її викладачами, курсантами, офіцерами-прикордонниками, які зараз несуть нелегку героїчну службу на рубежах нашої держави, дають рішучу відсіч усім проявам збройної агресії Росії проти України. Переконаний, що з вашою допомогою, згуртувавшись всі разом, ми обов’язково переможемо ворога, відновимо мир у нашій державі, побудуємо міцну розвинуту європейську Україну!» - сказав на завершення Михайло Кривак.
alt
Від Хмельницької міської ради, її виконавчого комітету, від міського голови Олександра Симчишина, особисто від себе секретар міської ради побажав усім добра і щастя, миру і достатку, міцного здоров’я та довгих років життя, людської шани та успіхів у всіх справах.
Михайло Кривак також виконав приємну місію – вручив Почесні грамоти і подарунки групі офіцерів-прикордонників, учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав. Цих відзнак вони удостоєні за мужність і героїзм, виявлені під час участі у локальних воєнних конфліктах, особистий внесок у патріотичне виховання молоді міста. 
alt
У Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького – 23 воїна-інтернаціоналіста, 16 з них несли військову службу в Афганістані.
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02