Солдат війни не вибирає...
Понеділок, 15 лютого 2016, 16:44

 

Сьогодні, 15 лютого, вся Україна вшановує подвиг воїнів-інтернаціоналістів. 27 років тому було виведено війська з Афганістану. І як би не трактували історики ту війну, проте кожен солдат та офіцер, якого зачепили її криваві жорна, заслуговує на найбільшу повагу.
alt

Живих і полеглих воїнів-інтернаціоналістів хмельничани зібралися вшанувати у приміщенні міського будинку культури. В урочистостях взяв участь міський голова Олександр Симчишин.

alt

«Відвідуючи родини загиблих у Афганістані, мені у вічі впала одна деталь — фотографії хлопців у помешканнях їх родин, - розповів очільник міста присутнім. - З них дивляться очі героїв. Таких же героїв, які дивляться на нас із портретів Небесної сотні, загиблих воїнів АТО. Здебільшого всі ці хлопці ніколи не виставляли свій героїзм на показ, вони тихо і спокійно робили свою справу. Коли того вимагає час, такі люди віддають заради інших свої сили, здоров'я, а інколи й життя. На превеликий жаль, кожне покоління українців має свою війну і своїх героїв. Батьки мені розповідали про бійців однієї війни, а я своїм дітям — іншої. Завжди згадую свого старшого товариша Олександра Романенка, який був і афганцем, і майданівцем, і волонтером, і воїном-добровольцем у російсько-українській війні. Саме завдяки таким людям українська держава є і буде. Низько схиляю голову перед вашим подвигом! Слава Україні! Слава українським героям!»

alt
Воїнам-афганцям, котрі сьогодні стоять на захисті цілісності України у війні на Сході, Олександр Симчишин вручив подяки та подарунки.
 
Далі учасники урочистостей пройшлися святковою ходою до пам'ятника воїну-інтернаціоналісту, поклали квіти до його підніжжя. Хвилиною мовчання згадали загиблих.
alt
А про що ж просили живі? Ті, хто пройшов пекло воєн на територіях інших держав, просили не розділяти їх із учасниками бойових дій на Сході, не применшувати їх заслуги, хай і колишні, не вважати “гіршими” за героїв сучасності. Адже ті, хто колись воював в Афганістані та інших державах, сьогодні передають безцінний досвід бійцям в зоні АТО, займаються волонтерством. Майже дві сотні воїнів-інтернаціоналістів віддали життя за Україну у війні з Росією.
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02