“Сумна історія”
П'ятниця, 19 лютого 2016, 10:28

 

Таку назву має виставка фоторобіт голови правління Національної спілки фотохудожників України, заслуженого працівника культури України, члена Національної спілки журналістів України киянина Едуарда Странадка, яку урочисто відкрито у музеї-студії фотомистецтва. До уваги хмельничан і гостей міста в експозиції представлено близько 40 фотографій, відзнятих автором упродовж останнього року. Усі роботи зроблені мобільним телефоном.
alt

 

На знімках Едуарда Странадка столиця нашої країни - Київ, який за останній рік став суворішим, сумнішим, майже військовим містом країни, що воює. Війна змінила все навколишнє і перш за все внутрішній світ кожного. Як би ми не хотіли створювати враження, що залишаємося в мирному часі, але правда в тім, що світ вже не буде таким, як учора. Спостережливість майстра, тонке відчуття духу епохи та ретельно прихованих метаморфоз у зовнішніх настроях людей та пейзажів гармонійними барвами закарбувалися на світлинах сучасного Києва.

alt

alt

Чимало теплих слів на адресу Едуарда Странадка і захоплення його творами прозвучало від присутніх у мистецькій залі. Зі словом про колегу виступив директор музею-студії фотомистецтва Костянтин Жданов. Його доповнив голова Хмельницької обласної організації Національної спілки фотохудожників України Олександр Соленцов.

alt

З відкриттям чергової персональної виставки знаного не лише в Україні, а й далеко за її межами митця від міської влади привітала заступник начальника управління культури і туризму Світлана Шевченко.
«Від міської влади вітаю Вас, пане Едуарде, у нашому славному місті Хмельницькому, у музеї-студії фотомистецтва. Відкриття Вашої персональної виставки припадає на тиждень, коли у нашому місті, як і в усій Україні, проходять заходи, приурочені другій річниці Революції Гідності і Дню Героїв Небесної Сотні, – зазначила Світлана Шевченко. – Щиро вдячні Вам за те, що знайшли таку можливість, а нашому музею за те, що щомісяця знайомлять хмельничан і гостей міста із мистецтвом фотохудожників, які представлють різні міста і регіони».
 

alt

За розвиток національного фотомистецтва, вагомий особистий внесок у формування національно-патріотичних якостей у молодого покоління Світлана Шевченко вручила автору виставки подяку від міського голови Олександра Симчишина і подарунок.
Фотомитець почав займатися фотографією ще у 14 років. Едуард Странадко - учасник численних виставок і конкурсів, за участь в яких має нагороди і відзнаки. Загалом у його списку понад  60 персональних та більше 100 колективних виставок.
Під час відкриття виставки фотохудожник також відмітив, що приїхавши до Хмельницького був приємно здивований красивими та добрими людьми. А ще музеєм-студією фотомистецтва:
«Я багато чув про ваш музей, мені говорили, що тут все на високому рівні. Дійсно, завітавши до музею-студії, мене шокувала колекція техніки, якої, мабуть, немає навіть у музеях Західного Берліна». 
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02