"Майдан. Героїчний поступ українського народу"
Понеділок, 22 лютого 2016, 12:07

 

Під такою назвою 20 лютого, у день вшанування подвигу учасників Революції Гідності, у приміщенні Хмельницького музею-студії фотомистецтва відбулося відкриття виставки фотографії із фондів музею.
alt
В експозицію увійшли світлини талановитого київського фотохудожника, члена Національної спілки фотохудожників України киянина Олександра Тимошенка. Знімки ілюструють літопис подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві. Відзнята фотохроніка у період з 26 листопада 2013 року до 18 лютого 2014 року. Два поранення, отримані в останній день зйомок, не дозволили відзняти кульмінацію подій на Майдані. Фотовиставку відкрив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин та артисти мистецької сотні "Гайдамаки".
alt
 
Серед перших глядачів - багато дітей. Світлини Олександра Тимошенка - не просто літопис Революції Гідності, але й докази у кримінальній справі щодо неправомірних дій міліції під час подій на Майдані.
 
alt
 
alt
Довідково
Тимошенко Олександр Григорович про себе: народився в Білорусі, в 1952 році. Серед лісу, в танковому полку, де після фронту служив батько. Після повернення сім’ї на батьківщину (1957 рік), в 1969 році закінчив Фастівську середню школу. В 1975 році закінчив Київський інститут інженерів цивільної авіації. Працював за фахом «експлуатація аеродромів» в аеропортах: Таллін, Мінськ, Рівне, Луцьк. Закінчив кар’єру авіатора в 1979 році на посаді начальника аеродромної служби Вінницького аеропорту. 1977-1978 рр.- служив в лавах Радянської Армії.

alt

 

Після повернення до Києва працював в конструкторському бюро «Київенерго».

 В 1985 р. після отримання серйозних опіків  (8 місяців в опіковому центрі, 4 реконструктивні операції), впродовж 3-х років був інвалідом 2-ої групи. Після тривалого лікування зайнявся індивідуальною трудовою діяльністю в галузі фотографії. На той час це була моя єдина можливість утримувати сім’ю.

До творчої фотографії життя привело мене через комерційну фотографію, де досягнув певних фінансових успіхів. В період з 1983 до 1987 роки працював у відділі пропаганди Дніпровського райкому партії м. Києва, забезпечуючи потребу в фотоілюстраціях про життя району. 

alt

 

В 1985-1988 рр. захопився репортажною зйомкою культурних подій в м. Києві. Працював (поза штатом) в газетах «Вечірній Київ», «Радянська освіта», «Прапор комунізму», «Київська правда», «Культура і життя» та інших. У 1987 році закінчив інститут підвищення кваліфікації журналістської майстерності. Потім, на ряду з забезпеченням матеріальних потреб сім’ї, все більше захоплювався творчою фотографією, друкувався в різних виданнях. 

У 1997 році після несподіваної смерті молодшого сина (в 12-річному віці) творча фотографія стала моєю єдиною соломинкою для душевного спасіння. До теперішнього часу це так і залишається. Маю сина Віталія 1973 р.н., не одружений. З 2008 року веду активну громадську діяльність: Голова Правління громадського об’єднання «Млинок» (з 2009 р.), член місійного товариства Патріаршої Добродійної Фундації  Патріарха Володимира Української Православної Церкви Київського Патріархату (з 1997р), представник парафіяльної ради (церковний староста) парафії Нерукотворного Образу Ісуса Христа та Феодорівської ікони Божої Матері Київської єпархії (хут. Млинок Фастівського району, Київської області), громадський інспектор Київського обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини, член Всеукраїнського об’єднання «Активіст Майдану».

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02