Послугою державної реєстрації народження дитини у перинатальному центрі скористалось вже понад 500 хмельничан
Четвер, 17 березня 2016, 17:28

 

Дедалі більшої популярності набувають нові послуги, які надаються Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Хмельницького міськрайонного управління юстиції.
Актуальним є сервіс спрощеного доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини безпосередньо в Хмельницькому міському перинатальному центрі. І не дивно, адже батьки мають можливість зареєструвати дитину одразу ж після її народження, не виходячи з пологового будинку. Все, що потрібно, - це мати при собі паспорт матері та батька, свідоцтво про шлюб та медичне свідоцтво про народження дитини, яке видається відділенням, в якому перебуває породілля. І наступного ж дня після подачі заяви щасливі батьки отримають перший документ для свого маляти.
«Це дуже зручно, – схвально відгукується один із батьків, - адже ми з дружиною перебуваємо в зареєстрованому шлюбі, проте маємо різні прізвища. Коли ми реєстрували першу дитину, то їхали до відділу ДРАЦС вдвох із дружиною. Оскільки тепер вона в післяопераційному стані, прийти до відділу ДРАЦС їй незручно. А завдяки новому сервісу нам лише потрібно вдвох піднятись на четвертий поверх Хмельницького міського перинатального центру та написати заяву щодо присвоєння прізвища дитині».
      «Хмельницький одним із перших в Україні став учасником пілотного проекту, – каже начальник відділу ДРАЦС по місту Хмельницькому Зубова Марина Євгеніївна. - Від початку роботи пілотного проекту (з вересня 2015 року) сервісом спрощеного доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини скористалось вже понад 500 громадян, мешканців міста й області. Це свідчить про високу якість та зручність такої послуги».
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02