Батьківські внески у садочках: що кажуть завідуючі ДНЗ?
Понеділок, 11 квітня 2016, 15:19

 

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин зустрівся з керівниками дошкільних закладів щоб поговорити про важливе:

“Я хочу почути вашу думку стосовно двох основних тем — харчування у садочках та батьківських внесків” - розпочав розмову з завідуючими міський голова.

alt

“Минуло досить часу із дня підняття вартості харчування до 16 гривень. Уже зараз ви можете оцінити, чи вистачає цих коштів, чи, можливо, варто налаштовуватися на те, щоб з нового навчального року переглядати ціну на харчування. Проте не варто забувати, що це “вдарить” і по кишенях батьків” - наголосив міський голова.
Керівники ДНЗ одностайні — коштів на харчування наразі вистачає. Якщо не буде значного зростання цін, то підвищувати його вартість поки що нагальної потреби немає. Інша справа — вчасні поставки продукції. Не секрет, що через тендерні процедури з цим були проблеми. Проте, наразі проблеми усунуті. Також є питання до якості деяких продуктів. До цієї проблеми підходитимуть теж ретельно.
 
alt
 
Тема батьківських внесків у садочках призвела до дискусії. Висновок її був чіткий - якщо міський бюджет покриватиме всі потреби садочків, то потреба у благодійних коштах від батьків пропаде. Наразі ж завідуючі запевнили, що працюватимуть над тим, щоб батьківські внески були дійсно добровільними. До слова, як виявилося, в нашому місті є садочки, які взагалі не приймають благодійної допомоги від батьків вихованців.
 
alt
 
“Однозначно я не хочу чути про те, що батьки здають гроші на миючі засоби чи щось інше, що вже профінансував бюджет міста, - наголосив міський голова. - Як і про те, що когось просять допомогти коштами надто наполегливо”.
Міський голова думку керівників садочків почув, однак остаточне рішення про те, забороняти благодійні батьківські внески в закладах освіти, чи ні, прийме після розмови з батьками на “Батьківському форумі”, що відбудеться 17 квітня.
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02