Літній сезон відпочинку відкрито у «Чайці»
Неділя, 05 червня 2016, 19:28

 

Останній дзвінок сповістив дітей та учнівську молодь про настання довгоочікуваних літніх канікул. Дітвора з’їжджається у табори відпочинку. Сьогодні урочистою лінійкою відкрили першу табірну зміну у позашкільному навчальному закладі “Дитячо-юнацький оздоровчий комплекс “Чайка” міста Хмельницького”, що розташований в одному із наймальовничіших куточків Подільського краю – селі Головчинці Летичівського району, на березі річки Південний Буг. Гостей на свято завітало чимало: представники міської влади, депутатського корпусу, управлінь та відділів міської ради, батьки дітей. В урочистому дійстві взяв участь секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак. У подарунок від міської влади «Чайка» отримала мультимедійний комплекс, який діти використовуватимуть не лише для розваг, а й для навчання, адже у таборі для усіх охочих  діятимуть мовні гуртки.

alt

«Від депутатів Хмельницької міської ради, міського голови Олександра Симчишина щиро вітаю вас із початком сезону відпочинку, відкриттям першої зміни у нашому комунальному таборі «Чайка». Не дивлячись на досить несприятливі процеси, які відбуваються у нашій країні, нам вдається зберігати і поновлювати його матеріальну базу, - зазначив Михайло Кривак. – Радий за батьків, що вони мають куди віддати своїх дітей на відпочинок і за дітей, адже попереду на них чекає безтурботне літо, частину якого вони проведуть у цьому чудовому таборі».
Секретар міської ради також зазначив, що цього року вдвічі більше коштів з міського бюджету виділено на харчування дітей.
Михайло Михайлович побажав хлопчикам і дівчаткам весело провести час, змістовно відпочити, знайти нових друзів, щоб у вересні з новими силами приступити до навчання, приємно згадуючи дні, проведені в таборі.
alt
Одягнені в різнокольорові галстуки, декламуючи веселі гасла, 260 дітей з Хмельницького, Шепетівки, Городка та Летичева презентували 9 загонів першої зміни, разом з усіма учасниками урочистої лінійки виконали Гімн України. Командири загонів урочисто підняли прапор табору.
Загалом же у «Чайці» цього літа впродовж чотирьох змін планують оздоровити більше тисячі дітей, у тому числі пільгової категорії. Разом із ними у таборі відновлюватимуть своє здоров’я діти з обмеженими фізичними можливостями Рекреаційного центру «Берег надії», які приєднаються 10 червня, а в липні – ще й школярі із прифронтового міста Старобільськ Луганської області, яке віднедавна стало містом-побратимом Хмельницького.
Для організації здорового та збалансованого харчування цьогоріч смачні й поживні страви дівчаткам і хлопчикам, що відпочиватимуть у таборі “Чайка”, готуватимуть майстри та студенти Хмельницького ВПУ №9.
alt
Святковій події передувала відповідальна й копітка організаційна та підготовча робота. Адже оздоровлення школярів міста є одним із пріоритетних напрямків діяльності міської влади. Аби двері табору відчинились вчасно, довелося докласти чимало зусиль та коштів.
Заступник міського голови, куратор гуманітарної сфери Галина Мельник зазначила: «Ми зробили у корпусах косметичний ремонт, оновили матеріально-технічну базу, закупили посуд, миючі засоби. Для змістовного відпочинку дітей у таборі впроваджуватимемо курси англійської мови, яку за бажанням вивчатимуть діти за допомогою інтерактивних освітніх технологій. Кожному загону плануємо закупити однакові костюми, а також українське  вбрання для посилення національної свідомості юних громадян». Також Галина Леонтіївна додала, що у планах міської влади – організувати роботу позашкільного навчального закладу так, щоб він мав можливість приймати дітей впродовж року.
alt
Для гарного дозвілля у дитячо-оздоровчому комплексі «Чайка» створені всі умови. Робота позашкільного навчального закладу організована так, щоб кожна дитина знайшла собі справу до душі, збагатилася духовно та загартувалася фізично. Заплановані різноманітні культурно-масові та спортивні заходи, цікаві екскурсії.
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02