До 21-ої річниці Конституції України проводитиметься декада правового інформування
Вівторок, 13 червня 2017, 12:28

alt

Враховуючи важливе значення Основного Закону України у розвитку незалежної демократичної держави, у Хмельницькому від 19 до 30 червня проводитиметься декада правових знань, присвячена 21-ій річниці Конституції України. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Симчишин.

Документом, зокрема, передбачено впродовж декади організувати та провести в обласному центрі низку заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіти та правової культури населення, забезпечення широкого інформування громадян про правову політику держави, діяльність органів влади.
Так, з метою формування у молоді правової культури, знань з історії конституційного процесу та діяльності видатних правників України від 19 до 30 червня в закладах освіти та культури будуть проводитись години права, лекції, засідання правових клубів та правові екскурси за участю працівників правоохоронних органів та органів юстиції, представників правозахисних громадських організацій.
У трудових колективах відбуватимуться навчання, лекції, бесіди з питань реалізації та захисту конституційних прав та свобод громадян.
Крім цього, у навчально-виховних і культурно-освітніх закладах організовуватимуться книжкові виставки, презентації видань про історію створення Конституції України, її суспільну та правову цінність, оформлюватимуться тематичні стенди, спрямованих на виховання правової культури, поширення знань про конституційні права і свободи людини і громадянина, отримання знань з історії та розвитку українського державотворення. 
Також проведитимуться роз’яснення з питань захисту конституційних прав та свобод громадян серед ув’язнених в рамках роботи спостережної комісії виконавчого комітету.
Правоосвітні заходи відбуватимуться й у таборі “Чайка” з метою формування у дітей знань про конституційні права, свободи та обов'язки, виховання поваги до Основного Закону України. 
У рамках декади правових знань, присвяченої Дню Конституції України, відповідні заходи проводитимуть працівники виконавчих органів міської ради, члени міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, спостережної комісії виконавчого комітету, фахівці Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.
Правороз’яснювальні матеріали з питань забезпечення прав та свобод громадян, їх реалізації та захисту висвітлюватимуться у газеті Хмельницької міської ради «Проскурів» та програмах муніципальної телерадіокомпанії «Місто». Також заходи, що проводитимуться в рамках декади правових знань, присвяченої черговій річниці Конституції України, широко висвітлюватимуться місцевими засобами масової інформації.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02