Переймаємо досвід Вінниці з питань створення Центру реабілітації для людей з інвалідністю та учасників АТО
П'ятниця, 08 липня 2016, 11:13
На засіданні робочої групи з питань створення Центру реабілітації для людей з інвалідністю та учасників АТО голови та  представники громадських організацій інвалідів та  громадських організацій учасників АТО схвалили ідею створення такого Центру.
З метою вивчення досвіду роботи та досягнення найбільшої ефективності при створенні Центру, управлінням праці та соціального захисту населення за підтримки міського голови О. Симчишина 5 липня 2016 року була організована поїздка до комунального закладу Вінницької міської ради «Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія».
alt
Делегацію зустріли директор Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Попова Л.В.,  голова міського ЦР «Гармонія» Панасюк Р.В. та голова ГО «Збережи душу» Л. Євсєєва. Голова громадської організації Людмила Євсєєва презентувала роботу організації та розповіла про групу психологічної допомоги солдатським сім’ям та  воїнам АТО.
alt
Начальники управлінь праці та соціального захисту населення Воронецький С.І., охорони здоров’я  Ткач Б.В., начальник управління адміністративних послуг Хохлов О.В., голови та представники громадських організацій інвалідів та учасників АТО  мали змогу ознайомитись з роботою  центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Гармонія”. Метою діяльності центру є: відновлення та підтримка фізичного та психологічного стану, адаптація та інтеграція у суспільство осіб з функціональними обмеженнями. Послуги в  центрі можуть отримати діти та молодь віком від 7 до 35 років, які мають проблеми опорно-рухового апарат та проживають в м. Вінниця.
alt
В Центрі діють: тренажерна зала; курси фото справи, англійської мови, гри на гітарі та синтезаторі; уроки декупажу, вишивки та бісероплетіння, в’язання тощо; діє група психологічної взаємопідтримки. Постійно організовуються, тренінги, зустрічі, екскурсії. Для отримання інформаційних послуг у мережі Інтернет та навчання в одній із кімнат закладу облаштовані комп'ютеризовані робочі місця.
alt
Центр надає послуги: психолого-педагогічної реабілітації, фізичної реабілітації, соціальної та побутової реабілітації.
Члени делегації ознайомились з практичними аспектами і особливостями функціонування Центру надання адміністративних послуг та територіальних офісів надання соціальних послуг  Вінницької міської ради (як прикладу успішного впровадження ефективної та максимально доступної системи надання адміністративних послуг населенню) з метою подальшого втілення такого досвіду на території нашого міста.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02