У колі друзів
Середа, 09 листопада 2016, 15:26

 

У бібліотеці-філії №7 Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи відбулося засідання клубу «У колі друзів». Дуже символічно, що друзі та партнери зібралися в оновленій після капітального ремонту бібліотеці напередодні Дня української писемності та мови і Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
alt
У 2016 році у бібліотеці було проведено капітальний ремонт, для чого з міського бюджету виділено 182 тис. грн. Крім того, для створення комфорту були повністю оновлені меблі: придбані стелажі, кафедри, столи, стільці на суму 81,7 тис. грн. Також поповнено книжкові фонди на суму 30,7 тис. грн.

alt

 
«Приємно бачити, як росте і розвивається наше місто, а разом з ним і бібліотеки стають справжніми сучасними інформаційними центрами. Міська влада всіляко підтримує та сприяє оновленню фондів, осучасненню приміщень задля інтелектуального розвитку мешканців міста», – зазначив начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.
Бібліотека є центром неформальної освіти Південно-західного мікрорайону міста. «Сучасна бібліотека, як центр інформаційної підтримки освіти, допомагає юному поколінню в оволодінні навчальними програмами та створенні умов для розвитку індивідуальних здібностей. Разом з тим, допомагає у вихованні справжніх патріотів держави», – зауважив Сергій Бубен, заступник директора середньої загальноосвітньої школи №18 імені В. Чорновола.
При бібліотеці вже четвертий рік поспіль діє клуб програмування. Саме філія №7 стала першою на Хмельниччині, яка приєдналася до Міжнародного проекту Code Club UA. «Сучасна молодь розуміє, що вміння програмувати таке ж важливе у нашу інформаційну добу, як вміння читати та писати. Тому, на мою думку, де ж як не у бібліотеці підростаюче покоління може граючись навчатися програмувати, створювати розвиваючі комп’ютерні ігри, анімації, веб-сайти», – поділився думками волонтер, керівник клубу Валерій Галузинський.
Бібліотека потрібна людям, як шлях до душі кожної людини. Тому співпраця з Миколою Ковалем , відомим подільським письменником, допомагає знайти цей шлях. Микола Іванович є засновником Хмельницької літературної спілки «Поділля», тривалий період був її головою, упорядник та один із засновників альманаху «Творче Поділля». Стало гарною традицією презентувати збірки письменника у бібліотеці. В знак багаторічної дружби з бібліотекою Микола Іванович подарував читачам бібліотеки збірки поезій «Королева бібліотеки» та «Боднарівська Мадонна».
«Більше 40 років я є читачкою цієї бібліотеки. Бібліотека є осередком спілкування читачів, справжнім храмом книги, у якому кожен відвідувач – бажаний гість. Дуже актуальним є у бібліотеці створений нещодавно клуб «У колі друзів», який дає можливість поспілкуватися, вирішити питання і просто бути почутим», – поділилася враженнями Ганна Волянська.
alt
Присутніх вразив високий художній рівень виконавської майстерності акторів студентського літературного театру «Глорія» Хмельницького Національного університету під керівництвом Таїсії Коваль. Естетичного забарвлення заходу принесли композиції у виконанні Оксани Іванчишен та Вікторії Нєдєліної.
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02