Developed by JoomVision.com
ЗВІТ депутата міської ради КРИВАКА Михайла Михайловича перед виборцями

 

Кривак

 

Депутат Хмельницької міської ради 7 скликання по 38 виборчому округу, який охоплює значну територію міста Хмельницького, на південь від залізниці, яка простягається зі сходу на захід нашого міста. Межами округу є - на заході вул.Красовського, на сході пров.Тракторний та Проїзний, на півночі вул.Чорновола, на півдні - вул.Пілотська та прв.Трудовий,1 і 2.

Загалом, місто поділяється на 42 виборчих округи, а отже міська рада налічує 42 депутати, які представляють 6 політичних сил. В міській раді зареєстровано 6 депутатських фракцій, а саме: фракція ВО «Свобода»- 10 депутатів, фракція партії «Об’єднання Самопоміч» - 9 депутатів, фракція  «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 7 депутатів, фракція партії ВО «Батьківщина» та фракція партії «За конкретні справи» - по 6 депутатів, 4 депутати входять до фракції партії «Поруч».

 

Основною організаційною формою роботи міської ради, як представницького органу, є сесійна діяльність та робота постійних комісій. Депутати працюють на громадських засадах.

За неповний рік було проведено 9 сесій Хмельницької міської ради 7 скликання на розгляд яких виносилось 466 питань, прийнято 454 рішення. На першій сесії мене було одноголосно обрано секретарем міської ради, в результаті чого я змінив місце роботи. Повноваження і обов'язки секретаря міської ради визначаються законами України, Статутом територіальної громади міста та іншими нормативно-правовими актами. Як секретар ради, я забезпечую попереднє обговорення постійними комісіями та оприлюднення проектів рішень, що виносяться на розгляд ради шляхом розміщення їх на офіційному сайті ради та розсиланням інформації про нові надходження в базі проектів рішень депутатам ради. Також моїм завданням є сприяння депутатам при здійсненні ними депутатських повноважень та контроль за дотриманням основних гарантій депутатської діяльності. Секретар міської ради забезпечує присутність представників управлінь та відділів міської ради, які відповідають за життєдіяльність міста при звітах депутатів перед виборцями.

Усі рішення міської ради, прийняті протягом зазначеного періоду, спрямовані на вирішення найактуальніших питань життєдіяльності територіальної громади, покращення рівня життя її мешканців. З цією метою було прийнято «Програму економічного та соціального розвитку міста Хмельницького на 2016 рік, метою якої є створення умов для збалансованого економічного розвитку міста, підвищення його інвестиційної привабливості, поліпшення бізнес-клімату. Щоб забезпечити безумовне надходження до міського бюджету коштів на четвертій сесії було прийнято рішення «Про місцеві податки і збори в м.Хмельницькому».

 

Для запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішені місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізації самоорганізації громадян, залучення громадськості до формування бюджету міста, для забезпечення соціально-економічного розвитку міста та покращення добробуту його мешканців були прийняті рішення «Про реалізацію спільного Проекту «Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» в м.Хмельницькому, «Про затвердження Програми «Громадські ініціативи» міста Хмельницького на 2016-2020 роки» та «Програми бюджетування за участі громадськості міста Хмельницького на 2017-2019 роки».

З метою забезпечення додатковою матеріальною підтримкою малозахищених жителів міста, осіб, які перебувають в складних життєвих ситуаціях та інвалідів шляхом їх забезпечення продовольчими пайками та індивідуальними засобами особистої гігієни було внесено зміни до Комплексної програми «Піклування» в м.Хмельницькому на 2012-2016 роки». Крім того, за зверненнями про матеріальну допомогу до міського голови, секретаря ради та депутатів було надано безпрецедентну допомогу, яка складає 11 млн.грн., для підтримки тих, хто в теперішні важкі часи найбільше потребує фінансової допомоги. Важливим було прийняття міською радою рішень «Про надання членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції додаткової пільги в розмірі 50% на оплату житлово-комунальних послуг» та затвердження «Програми соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2016 – 2017рр», які дадуть змогу поліпшити соціальну та матеріальну підтримку сімей загиблих учасників антитерористичної операції. Не залишилися поза увагою члени Проскурівського підпілля, партизани, колишні політв’язні і репресовані, яким рішенням сесії встановлено надбавку до пенсії. Велика увага приділяється і дружинам (чоловікам) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, яким надана також додаткова пільга в розмірі 50% на оплату житлово-комунальних послуг. Для створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими можливостями було прийнято рішення міської ради, яким затверджено Положення про порядок надання послуги з перевезення людей на візках («соціальне таксі»).

 

Треба відзначити високу активність громадян, які використовують всі можливості, щоб звернутися до міської влади - письмові, усні, електронні звернення, електронні петиції, місцеві ініціативи. За цей рік я особисто розглянув 1799 письмових та 176 усних звернень, більшість з яких були клопотаннями про матеріальну допомогу, скарги на роботу комунальних підприємств, окремих працівників, пропозиції щодо покращення роботи комунальних підприємств і установ. По більшості звернень вдавалося знайти позитивні рішення, крім тих, які неможливо вирішити вже протягом багатьох років.

Окрім виконання посадових обов’язків секретаря ради, я очолюю низку комісій при міській раді - конкурсну комісію (займається прийомом на державну службу в органах місцевого самоврядування), адміністративну комісію (розглядає справи про адміністративні правопорушення), топонімічну комісію (яка розглядає питання присвоєння чи зміни назв вулиць, провулків, проїздів тощо), комісію з поновлення прав реабілітованих.

 

З метою кращої співпраці з мешканцями округу, маю трьох помічників депутата, які працюють на громадських засадах. Це - Широка Наталія Василівна, директор ЗОШ №14, Кшановська Ольга Вікторівна, заступник директора ЗОШ №14, та Когут Олександр, наш учень, нині студент ХНУ. Школа знаходиться практично в центрі округу, тому мої помічники можуть практично щодня прийняти і вислухати людей, допомогти написати звернення, а Олександр - молодий політик, який залюбки спілкується з мешканцями, отримує від них інформацію, яку готує і подає, як звернення до влади.

В своїй передвиборчій програмі я акцентував увагу на тому, що як директор школи, ставлю за мету підтримку закладів освіти, що знаходяться на території округу - ЗОШ №14, ДНЗ №23, ДЮСШ №1 та №3, а також роботу із зверненнями мешканців округу.

За звітний період для потреб ЗОШ №14 було залучено 500 тис.грн., але найголовніше - міський голова О.Симчишин підтримав мою ініціативу, метою якою має стати припинення зборів грошей з батьків учнів.  З цією метою було виділено з бюджету кошти, з розрахунку 100 грн. на одного учня ( у нашому випадку - 65 500 грн.). Про це я говорив перед виборами, і це вдалося реалізувати.

 

Треба відзначити, що протягом мого депутатства в попередній каденції досить багато було зроблено ремонтів доріг, прибудинкових територій, особливо в 2014-2015 роках. Тому в 2016 році продовжувалася робота по ремонту вулично-дорожньої мережі:

1. Капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі міста.

- завершуються роботи з капітального ремонту ІІ черги вул.Чорновола (від прв.Спортивного до вул.Трудової). Передбачено в бюджеті міста на 2016р. – 3293,93 тис.грн., освоєно – 2584,752 тис.грн.

- в жовтні 2016 р. виготовлено робочий проект на капітальний ремонт покриття під’їзної дороги від вул.Спортивної до ЗОШ №14 та ДЮСШ №1. Вартість проектних робіт – 2,726 тис.грн., вартість будівельних робіт – 198,88 тис.грн. Даний об’єкт включено в перелік пропозицій на 2017р.

2. Поточний ремонт вулично-дорожньої мережі міста.

Поточним ремонтом відремонтовано дороги з асфальтобетонним дорожнім покриттям:

- по вул. Красовського на суму 232,72651 тис. грн. (площа 1,242 тис. м2);

- по вул. Пілотській на суму 420,72623 (площа 1,970 тис. м2);

- по вул. Трудовій на суму 373,46354 тис. грн. (площа 1,862 тис. м2);

- по вул. Чорновола (від вул. Красовського до прв. Спортивного та від вул. Госпітальної до вул. Довженка) на загальну суму 431,47383 тис. грн. (площа 2,110 тис. м2);

- по вул. Спортивній на суму 72,50190 тис. грн. (площа 0,326 тис. м2).

3. Виконано по житловому фонду:

- вул. Трудова, 11 – капремонт прибудинкової території – 522,0  тис. грн.;

- вул. Трудова, 11 – капремонт спортивного майданчика – 15,0  тис. грн.;

- вул. Чорновола, 38 – капремонт дитячого майданчика - 48,7 тис. грн.;

- вул. Чорновола,62 – капремонт покрівлі будинку – 180,9 тис. грн.

4. Проведено омолодження 147 зелених насаджень від вул.Красовського до вул.Пілотської, на загальну суму робіт 175 тис. грн.

За зверненням громадян вдалося уникнути закриття поштового відділення по вул.Трудовій,40, за моїм клопотанням термін оренди приміщення для «Укрпошти» продовжено.

Важливим завданням на наступний рік є реалізація проекту НЕФКО (Північно-екологічна фінансова корпорація), за яким передбачається термомодернізація приміщення школи ( заміна вікон, дверей, утеплення стін, встановлення ІТП) на суму близько 5 млн.грн (170 тис.євро). Сьогодні прийшло повідомлення про рішення кредитного комітету в Брюселі, а це означає, що проект буде реалізовано.

 

Є ряд звернень, роботи по яких мають бути виконані наступного року:

- відремонтувати тротуар біля школи з боку вул. Спортивної та зробити благоустрій прилеглої до тротуару зеленої зони;

- провести омолодження дерев на території ЗОШ №14, а також дерев по вул.Спортивній;

- проблемою є освітлення вулиць округу, особливо вул. Спортивної;

- капітальний ремонт провулку Тракторного (від вулиці Пілотської на південь, проект на стадії виготовлення);

- по вул.Спортивній,11 - ремонт воріт та хвіртки, дверей 1-го під”їзду.

- поточний ремонт вул. Спортивної, пров. Повстанського.

- капремонт прибудинкової території по вул.Бажана,16.

 

Чекаю нових пропозицій та звернень, бо тільки разом ми зможемо зробити наш округ, вулицю,будинок, школу, садочок -  кращими!

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02