Developed by JoomVision.com
Сяятимуть танцем «Зимові візерунки»
Середа, 18 січня 2017, 11:24

У четвер, 19 січня, у Хмельницькому палаці творчості дітей та юнацтва завирує яскраве свято танцю – ХХVІІІ Всеукраїнський фестиваль танцю “Зимові візерунки” пам’яті Юрія Гуреєва, присвячений 98-й річниці Соборності України.

Гостями фестивалю цьогоріч будуть колективи: зразковий ансамбль  народного танцю «Барвінок» Білгород-Дністровського міського центру  дитячої творчості (художній керівник Тетяна Мікуліна), Одеська область; дитячий фольклорний оркестр гуцульських народних інструментів Ясінянської дитячої школи мистецтв (художній керівник Олексій Гутелюк), Рахівський район, Закарпатська область. 
А прийматиме їх, як завжди, народний художній колектив ансамбль танцю “Подолянчик” Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, художній керівник Іван Гуреєв.
 
alt
 
Фестиваль "Зимові візерунки" започаткований у 1987 році Лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів, Народним художнім колективом України ансамблем танцю "Подолянчик" та його засновником і керівником, заслуженим вчителем України, нині уже покійним, Юрієм Гуреєвим, людиною з великої літери, справжнім патріотом України. Від 2009 року фестиваль «Зимові візерунки» став даниною пам’яті цій талановитій людині.
Мета фестивалю – ознайомити юних жителів міста й області з кращими зразками  дитячої та юнацької творчості України, сприяти патріотичному та морально-естетичному вихованню дітей, знайомству і взаємопізнанню, консолідації юних хмельничан з юними представниками різних регіонів  України.
За ці роки у фестивалі взяли участь 40 хореографічних та два вокальних колектива з різних куточків України, які довели, що «Зимові візерунки» стали яскравою подією у культурно-мистецькому житті не лише міста Хмельницького, а й усієї України.
Фестиваль передбачає показ сольних програм, а також влаштування концертів дружби, гала-концертів і що головне, як вважав Юрій Іванович, – не носить конкурсний характер.
У програмі фестивалю: 19 січня о 17.00 – відкриття фестивалю концертом «Ми радо зустрічаєм всіх»; 20 січня о 12.30 – концерт «День Злуки - братерства день», присвячений Дню Соборності України; 21 січня о 12.00концерт дружби, закриття фестивалю.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02