З центру Хмельницького заберуть тимчасові споруди
Четвер, 30 березня 2017, 13:58

 

alt
На минулій сесії депутати Хмельницької міської ради ухвалили рішення про впорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та тимчасових конструкцій на території міста Хмельницького. Особливих змін зазнає центральна частина міста – звідси планують забрати майже усі тимчасові споруди. На впорядкування ТС у підприємців не більше року.
За словами заступника міського голови Андрія Бондаренка, згідно рішенню, у центральній частині міста можуть залишитись тільки тимчасові споруди, у яких ведеться торгівля пресою та іншою друкованою продукцією.
«Важливо, що частка друкованої продукції має складати не менше 60%, – зазначив Андрій Бондаренко. –  Більше того, тимчасові споруди, у яких продають друковану пресу у центрі, не мають права змінювати профіль своєї діяльності, якщо так станеться, то вони підлягатимуть демонтажу».
Для тимчасових споруд, розміщених у центральній частині міста, строк дії паспортів прив’язки, термін дії яких закінчується до 1 березня 2017 року, може бути продовжений не більше, ніж на один рік. Це означає, що впродовж одного року, з дня затвердження виконавчим комітетом місць для переміщення тимчасових споруд з центральної частини міста у інші мікрорайони міста, центральна частина міста має бути звільнена.
Управління торгівлі спільно із управлінням архітектури та містобудування буде узгоджувати з власниками ТС нові місця. У рішенні зазначено, що кожен підприємець може відмовитися від запропонованого альтернативного місця не більше трьох разів. Тимчасові споруди, які не будуть перенесені із центральної частини міста упродовж року, підлягатимуть демонтажу.
Також планується виділити не більше чотирьох місць для розміщення рядів МАФів кількістю не більше 8 одиниць.
Крім того, влада збирається взятися за зовнішній вигляд тимчасових споруд. Міська рада має затвердити архітипів споруд, відповідно до яких, власники будуть змушені привести свої тимчасові споруди. У разі невиконання – демонтаж.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02