Тиждень канікул – тиждень дитячого читання
П'ятниця, 31 березня 2017, 10:57

 

Щорічно під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, започаткований 1993 року. У бібліотеках Хмельницького впродовж тижня проходили ріноманітні вікторини, книжкові виставки, ігри тощо.
У центральній бібліотеці-філії для дітей №12 відбулась літературна вікторина «Хто багато читає, той відгадає». Активні читачі мали змогу поскладати літературні пазли, порозгадувати головоломки та завдання з відомих українських творів, поділитись враженнями від улюблених книг сучасної літератури.
alt
У бібліотеці-філії №9 пройшла екскурсія для дітей. Відвідувачі познайомились з краєзнавчими книжними новинками, взяли участь в квесті «Книжковий компас», переглянули  короткометражний фільм «Як твориться книга».
alt
 
Бібліотека-філія №14 стрічала відвідувачів книжковою виставкою «Дегустація літературних новинок». На абонементі відбувся ерудит-круїз «Країна казкова – країна книжкова». Для любителів анімаційних фільмів у читальному залі було організовано перегляд улюблених мультфільмів «Чарівний світ Мультляндії».
alt
 
У бібліотеці-філії №8 відбувся літературний connect: «Лікбез для дівчаток» та «Ось такі ми хлопчаки» для різновікової категорії дітей. Це культурно-дозвільний комплекс, який об’єднав між собою тематично пов’язану літературу, але розділяє її між дівчатами та хлопцями (енциклопедії, довідники, періодичні видання).
alt
 
Бібліотека-філія №15 у підлітковому клубі «Романтик» провела літературний диліжанс «В країні великого казкаря», який присвячений французькому письменнику Шарлю Перро. Діти ознайомилися із життям та творчістю Шарля Перро, взяли участь у вікторині «Подорож казками Шарля Перро». Завершився захід переглядом мультфільму за мотивами казки «Кіт в чоботях».
 
alt
У бібліотеці-філії №10 ім. Д. М. Брилінського  представлена виставка-калейдоскоп «У світі мрій, добра та пригод!» для користувачів нашої бібліотеки.
У бібліотеці-філії №12 влаштовано книжкову виставку: «Острів дитячої книги».
У бібліотеці-філії №4 для всіх категорій користувачів презентовані книжкові виставки «Її величність – українська книга», «Читай літературу світового ґатунку»  та полички «Диво скарбів книжкових», «Запрошує королева Казка та її донька Фантазія» де виставлені кращі зразки книг дитячої літератури, які є в наявності у бібліотеці. 
alt
Такі щорічні заходи відбуваються з метою популяризації читання. 
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02