Developed by JoomVision.com

Нормативні акти

 

rish MR
rish VK
rozpor MG reg akts

 

 

Звернення №1
Вівторок, 29 серпня 2017, 15:18

 

Президенту України

Порошенку П.О.

 

Голові Верховної Ради України

Парубію А.В.

 

Прем’єр-міністру України

Гройсману В.Б.

 

Звернення

 

Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб» (23 березня 2017 року № 1975-VІІІ). Цим законом в Україні вводиться електронне декларування представників громадських організацій, які займаються діяльністю у сфері запобігання і протидії корупції, а також підприємців, які надають їм послуги, роботи, передбачається е-декларування членів громадських рад та рад громадського контролю, вводиться зобов’язання кожного громадянина України – учасника акції протесту проти корупції, подавати електронні декларації, а також нести кримінальну відповідальність за їх неподання.

Громадські організації Хмельниччини висловили своє обурення щодо прийняття вказаних вище змін до законодавства України, оскільки корупція – це використання службовими особами владних повноважень з метою особистого збагачення, зловживання службовим становищем, а громадські організації не належать до державного сектору і громадські діячі не мають владних повноважень.

Варто зазначити, що вищевказаний закон суперечить діючому законодавству України, зокрема Конституції України, Закону України «Про громадські об’єднання», постановам Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади» від 05.11.2008 р. №976 (зі змінами) та «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 р. № 996 (зі змінами), Указу Президента України від 26.02.2016 р. №68 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства».

Крім того, засудили і розкритикували прийняття вище вказаних змін до законодавства України посольства США, Великобританії та Канади, а також Представництво ЄС в Україні, Рада Європи, євродепутати, міжнародні інституції та правозахисні організації, так як ці зміни порушують стандарти Ради Європи, що забороняють дискримінаційне втручання в незалежну діяльність громадянського суспільства.

Ми, депутати Хмельницької міської ради, пропонуємо переглянути Закон України №1975-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб» від 23 березня 2017 року в частині запровадження е-декларування громадським організаціям та вилучити з нього усі дискримінаційні норми, які порушують права громадян, загрожують розвитку демократії та громадянського суспільства в Україні.

 

Звернення депутатів Хмельницької міської ради прийняте на черговій шістнадцятій сесії міської ради 12 липня 2017 року.

Останнє оновлення на Вівторок, 29 серпня 2017, 15:19
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02