Developed by JoomVision.com

Громадська рада

 

29000, вул. Гагаріна, 3, каб. 209, тел.: (067) 9323192

ел. пошта:gromradamisto@ukr.net

Голова громадської ради – Богачук Володимир Якович

Структура громадської ради

Склад громадської ради

armiya

Konkyrs

Пошук по сайту

anonsvacansy
 
 
Протокол № 6 засідання громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради від 28.11.2017 року

Протокол № 6

засідання громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради

 

28 листопада 2017 р.                                                                                 17.00

Місце проведення: мала зала ХМР

Всього членів громадської ради61 чол.

Присутні на зборах: 33 члена Громадської ради, заступник начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради Назаров Р.Г.

Головує: Богачук В.Я. – голова громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради.

СЛУХАЛИ:

Богачук В.Я.

У порядку інформування озвучив відповіді на звернення Громадської ради:

-          Керівництва поліції міста Хмельницького та керівництва Хмельницької місцевої прокуратури про хід досудового розслідування кримінального провадження щодо нападу і побиття члена Громадської ради Сторожука А.М.

-          Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення виконання Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту» в частині одержання позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт житлових будинків, розроблення та затвердження відповідного порядку надання.

-          Управління молоді і спорту міської ради щодо фінансової допомоги Хмельницькому національному університету для відновлення спортивного майданчика зі штучним покриттям на вул. Інститутській, 11/3.

-          Управління житлово-комунального господарства міської ради щодо влаштування пішохідного переходу через залізничну колію з вул. Старокостянтинівське шосе на вул. Красовського, який з’єднує центральну частину міста з мікрорайоном Дубове, та вжиття необхідних заходів для облаштування пішохідного переходу до обласної лікарні за межами робочої зони вздовж огорожі на вул. Красовського, 6/1.

-          Начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області щодо відповідності рішення сесії Хмельницької міської ради від 11.04 1996 р. № 881 стосовно визначення прибережних захисних смуг р. Південний Буг та водойм у руслі річок в межах міста.

-          Слідчого відділу Головного управління національної поліції у Хмельницькій області про слідчі дії по факту нанесення тілесних ушкоджень Сторожуку А.М.

Оголосив порядок денний засідання Громадської ради, опрацьований і затверджений на правлінні.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Про оптимізацію роботи ХКП «Електротранс».
  2. Про особливості роботи приймального відділення Хмельницької міської лікарні.
  3.  Про стан земельних відносин в м. Хмельницькому.
  4. Пропозиції щодо формування бюджету міста на 2018 р.
  5. Про дотримання законодавства з питань містобудування охорони навколишнього природного середовища та благоустрою мікрорайону Ружична.
  6. Звернення до топонімічної комісії щодо зміни назви вул. В. Стуса.
  7. Звернення до міського голови щодо стягнення коштів з будівництва індивідуальних гаражів на розвиток інфраструктури міста.
  8. Звернення до обласної екологічної інспекції та Хмельницького міського голови «Про затвердження прибережних захисних смуг річок: Південний Буг, Кудрянка, Плоска та водоймах розташованих по руслу річок».
  9. Різне.

ГОЛОСУВАЛИ: "ЗА" запропонований порядок денний – 33 чол.; "ПРОТИ" – немає; "УТРИМАЛИСЬ" – немає.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний засідання Громадської ради.

  

ПИТАННЯ №1

СЛУХАЛИ:

Паламарчук В.А. - директор ХКП «Електротранс» зробив короткий екскурс в історію розвитку підприємства від 2011 року, поінформував про сучасний стан рухомого складу, запроваджені новації, окремо зупинився на питаннях, які сьогодні вирішує колектив.

Відповідаючи на запитання, сформовані Громадською радою, Паламарчук В.А. серед іншого навів такі дані:

-          У 2012 році підприємство одне з перших запровадило систему енергозбереження, перевело газові котли на твердопаливні піролізні;

-          За 2015 рік недоотримали з державного бюджету 15 млн. грн. відшкодування за пільговий проїзд. Відтоді як відшкодування проводиться з міського бюджету ( 2016 р.), фінансовий стан підприємства покращився, це дозволяє своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітну плату працівникам.

-          За останні три роки підприємство значно оновило рухомий склад – у 2015 р. придбано 6 нових тролейбусів, 2016 – 10 тролейбусів, відремонтовано 4 тролейбуси, 2017 – проведено тендер на 7 тролейбусів,

-          За 9 місяців поточного року прибуток підприємства склав 238, 6 тис. грн., за цей час перевезено 22 млн. 272 тисячі пасажирів пільгових категорій, отримано 35,5 млн. грн. (76 %) компенсації за пільговий проїзд.

-          Автобусами підприємства від початку року перевезено 544 тис. 900 пільговиків, відшкодовано лише 12%.

-          Прибуток підприємства від господарської діяльності (додаткові послуги не пов’язані з перевезенням пасажирів) за 9 місяців 1млн.600тис.грн.

-          Підприємство налічує 115 одиниць транспортних засобів (тролейбусів у т.ч. техдопомога, навчальні). Від загальної кількості підприємство може випустити на лінії порядку 90 тролейбусів. За умови залучення двох водіїв на один тролейбус підприємство може випустити на лінії максимум 52-53 тролейбуси. Завдяки розривним графікам щоденно випускається на лінії порядку 70 тролейбусів. Решту тролейбусів готують до ремонту чи списання. Зношеність рухомого складу (25 і більше років) 79%  .

-          Чисельність водіїв 153 чоловіка, з них у відпустках 12-13 чол., на лікарняному 15-20 чол. Нестача водіїв є однією з нагальних проблем підприємства

-          Вартість квитка 2,50 грн. не відповідає реальним затратам (собівартість перевезення одного пасажира 3,20 грн.).

-          Термін окупності нових тролейбусів при сьогоднішньому тарифі, не враховуючи заробітну плату, складає 50 місяців, або 4 роки. Термін корисної експлуатації нового тролейбуса складає 10 років.

 

Поворознюк Є.Є., Ковальчук Р.В., Покотило О.А., Ларійчук С.М. ставили питання стосовно недотримання на окремих маршрутах графіків руху, навчання та заохочення водіїв тролейбусів, собівартості перевезення одного пасажира, облаштування заїзних кишень для зупинок, пільгових перевезень, перспектив запровадження безконтактних розрахунків за проїзд тощо. 

Паламарчук А.А. Докладно відповів на порушені під час засідання питання.

Богачук В.Я. Інформацію директора комунального підприємства «Електротранс» взяли до відома.

ПИТАННЯ №2

 

Янцаловський О.Й. - голова комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики доповів про особливості роботи приймального відділення Хмельницької міської лікарні.

Пояснив, що напружена ситуація в роботі цього структурного підрозділу лікарні викликана тим, що відтоді як ліквідували медвитверезник осіб у стані алкогольного сп’яніння працівники правоохоронних органів доставляють до приймального відділення міської лікарні. У переважній більшості випадків такі особи поводяться неадекватно, грубо, використовують ненормативну лексику, заважають медперсоналу надавати допомогу хворим, викликають стан напруги у пацієнтів, що очікують госпіталізації.

Такий стан речей не сприяє повноцінній роботі як приймального відділення зокрема, так і Хмельницької міської лікарні вцілому.

Керівництво міської лікарні з метою розділення потоків погодилось виділити спеціальне приміщення та персонал для роботи з цією категорією пацієнтів. Для ремонту та облаштування окремого приміщення необхідно 300 тис. грн. капіталовкладень.

Запропонував звернутись до міського голови з проханням розглянути це питання на черговому засіданні виконкому та внести пропозиції Хмельницькій міській раді для створення належних умов праці медичного персоналу приймального відділення Хмельницької міської лікарні.

ГОЛОСУВАЛИ: «За»-33 чол., «утримались» - 0, «проти» - 0.

 

ВИРІШИЛИ: Направити Звернення від Громадської ради до Хмельницького міського голови з проханням розглянути порушене питання та ухвалити необхідні рішення для створення належних умов праці медичного персоналу приймального відділення Хмельницької міської лікарні.

ПИТАННЯ №3

СЛУХАЛИ:

Швець В.Ф. – заступник голови комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища поінформував, що питання порядку денного засідання ГР Про стан земельних відносин у м. Хмельницькому на профільній комісії не розглядалося. Голова комісії Котелба Р.О. перебуває у відрядженні.

Богачук В.Я. Запропонував попередньо обговорити питання у профільній комісії, напрацьований перелік питань подати на правління ГР та розглянути питання Про стан земельних відносин у м. Хмельницькому на наступному засіданні ГР.

ГОЛОСУВАЛИ: «За»-33 чол., «утримались» - 0, «проти» - 0.

ВИРІШИЛИ: Перенести розгляд питання Про стан земельних відносин у м. Хмельницькому на наступне засідання Громадської ради.

ПИТАННЯ №4

СЛУХАЛИ:

Богачук В.Я. Пропозиції щодо формування бюджету міста на 2018 р. всім профільним комісіям надати впродовж трьох днів.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» - 33 чол., «утримались» - 0, «проти» - 0.

ВИРІШИЛИ: Всім профільним комісіям впродовж трьох днів надати голові Громадської ради пропозиції щодо формування бюджету міста на 2018 р.

 

ПИТАННЯ №5

 

СЛУХАЛИ:

Молотай О.С. поінформував, що у відповідності до плану роботи Громадської ради її члени Швець В.Ф. та Молотай О.С. за участі голови комітету самоорганізації населення мікрорайону Заплетняка В.П. провели обстеження мікрорайону Ружична щодо дотримання законодавства з питань містобудування, охорони навколишнього природного середовища та благоустрою.

За підсумками обстеження виявлено низку позитивних факторів розвитку мікрорайону, таких як побудова нового дитячого садка; відкриття амбулаторії сімейної медицини, поряд із якою відкрита аптека, що є додатковою зручністю для пацієнтів амбулаторії; відремонтовані вулиці Кринична, Смотрицького, Вітанова.

Констатували, що у мікрорайоні майже відсутні випадки самовільної забудови тротуарів та проїжджих частин вулиць. Однак, у деяких випадках спостерігається збільшення розмірів присадибних ділянок за рахунок перенесення огорож.

Водночас, в ході обстеження виявлено ряд проблемних питань, які необхідно розв’язати у 2018-2019 роках.

Пропонується за підсумками обстеження мікрорайону Ружична звернутися до Хмельницького міського голови Симчишина О.С. з переліком конкретних проблемних питань, які потребують вирішення у наступному фінансовому році.

Богачук В.Я. Аналогічну роботу у наступному році необхідно продовжити і в інших мікрорайонах міста.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» - 33 чол., «утримались» - 0, «проти» - 0.

 

ВИРІШИЛИ: Звернутись від Громадської ради до міського голови з проханням забезпечити виконання необхідних робіт, виявлених під час обстеження мікрорайону Ружична, зазначити у зверненні перелік адрес, недоліків та пропозицій.

 

ПИТАННЯ №6

 

СЛУХАЛИ:

Щербанюка С.М. - голову Комісії з гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації, про Звернення до топонімічної комісії щодо зміни назви вул. В. Стуса.

Профільна комісія пропонує з нагоди 80-ти річчя від дня народження відомого українського поета, громадського діяча, подолянина Василя Стуса та увіковічення його пам’яті перейменувати вул. Інститутську в місті Хмельницькому на вул. В.Стуса.

Варто відзначити, що вул. В.Стуса в обласному центрі вже існує, але знаходиться не у центральній частині міста.

Швець В.Ф. Висолив думку, що порушивши зазначене питання можна «відчинити скриньку Пандори», оскільки такі вулиці як Л. Українки, Б. Хмельницького та інших видатних українців також знаходяться у місті не в центральній його частині.

Андріїшина В.В. Зауважила, що існують іншими форми пошанування пам'ять видатних особистостей, такі як музейні експозиції, меморіальні дошки тощо.

Богачук В.Я. Запропонував доручити профільній комісії глибше вивчити питання, організувати обговорення громадськості, анкетування.

Ініціативній групі обговорити механізм перейменування вулиць на честь видатних особистостей з членами топонімічної комісії.

ПИТАННЯ № 7

СЛУХАЛИ:

Швець В.Я. про Звернення до міського голови щодо стягнення коштів з будівництва індивідуальних гаражів на розвиток інфраструктури міста.

Поінформував, що відповідно до Закону, до пайової участі не залучаються замовники у разі будівництва індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 кв.м, господарських споруд, розташованих на відповідних земельних ділянках. Водночас громадяни, які будують або збудували індивідуальні гаражі, мають вносити пайову участь.

Запропонував звернути увагу міського голови, що це вкрай несправедливо, особливо для тих громадян, які будували гаражі кілька років тому, а тепер намагаються належним чином оформити права на них.

З метою встановлення справедливого підходу до забудовників необхідно внести зміни до пункту 1.7.7. Порядку участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Хмельницького, затвердженого рішенням 22-ої сесії міської ради №23 від 17.12.2008 р. (із змінами та доповненнями), передбачивши, що громадяни, які будують або збудували один індивідуальний гараж, не залучаються до пайової участі для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» - 29 чол., «утримались» - 4, «проти» - 0.

 

ВИРІШИЛИ: Направити Звернення до міського голови щодо стягнення коштів з будівництва індивідуальних гаражів на розвиток інфраструктури міста.

ПИТАННЯ №8

 

СЛУХАЛИ:

Береза А.А. – перший заступник голови Громадської ради, щодо Звернення до обласної екологічної інспекції та Хмельницького міського голови «Про затвердження прибережних захисних смуг річок: Південний Буг, Кудрянка, Плоска та водоймах розташованих по руслу річок».

Запропонувала, враховуючи надану начальником Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області щодо відповідності рішення сесії Хмельницької міської ради від 11.04 1996 р. № 881 стосовно визначення прибережних захисних смуг р. Південний Буг та водойм у руслі річок в межах міста, в якій інспекція зобов’язується дослідити документи з порушеної теми та дати їм фахову оцінку, відтермінувати розгляд зазначеного питання на засіданні ГР до отримання відповіді за результатами проведеної роботи.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «За» - 33 чол., «утримались» - 0, «проти» - 0.

 

ВИРІШИЛИ: Перенести розгляд Звернення до обласної екологічної інспекції та Хмельницького міського голови «Про затвердження прибережних захисних смуг річок: Південний Буг, Кудрянка, Плоска та водоймах розташованих по руслу річок» до отримання висновків Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

 

ПИТАННЯ №9 (Різне)

СЛУХАЛИ:

Ковальчук Р.В. - голова комісії з питань роботи житлово-комунального господарства, приватизації та використання майна територіальної громади міста, озвучив напрацьоване комісією звернення до міського голови, в якому звертається увага на критичний стан дитячих майданчиків, що перебували на балансі колишніх ЖЕКів.

Аби вплинути на ситуацію, пропонується створити спеціальну комісію, провести інвентаризацію, розробити план-схему всіх дитячих майданчиків міста. Прийняти дитячі майданчики на баланс управляючих муніципальних компаній, які зобов’язати забезпечувати відповідність дитячих майданчиків технічним умовам та безпеку їх експлуатації.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» - 33 чол., «утримались» - 0, «проти» - 0.

 

ВИРІШИЛИ: Направити Звернення до Хмельницького міського голови про стан та перспективи розвитку дитячих ігрових майданчиків у місті Хмельницькому.

Богачук В.Я. Порядок денний вичерпаний. Засідання Громадської ради закрите.

Призначити засідання правління ГР на 12 грудня, наступне засідання Громадської ради провести 26 грудня 2017року.

ГОЛОСУВАЛИ: "ЗА" – 33 чол.; "ПРОТИ" – немає; "УТРИМАЛИСЬ" – немає.

Голова громадської ради                                                               В. Богачук

Секретар зборів                                                                               А. Гура

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02