Developed by JoomVision.com
"Про встановлення пільги Хмельницькому благодійному фонду "Хесед Бешт"по сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в 2018 році"

 

Про встановлення пільги Хмельницькому благодійному фонду "Хесед Бешт"по сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в 2018 році

 

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету міської ради, керуючись ст.266.4.2. Податкового кодексу України, ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Встановити пільгу Хмельницькому благодійному фонду "Хесед Бешт" по сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а саме: звільнити його від сплати податку в 2018 році за нерухоме майно по вул.Подільській,38, кв.35.

 

2. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови А.Бондаренка.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів та децентралізації.

 

Міський голова О.Симчишин

 

 

ВИСНОВОК

на звернення Хмельницького благодійного фонду "Хесед Бешт" щодо встановлення пільги  по сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в  2018 році

 

Хмельницький благодійний фонд "Хесед Бешт" протягом 18 років, починаючи з 1999 року, здійснює комплексні програми соціального захисту населення області. Фонд є неприбутковою організацією та існує виключно за рахунок благодійних внесків спонсорів, умовами яких є повне використання надходжень на потреби отримувачів благодійної допомоги.

Під патронатом ХБФ «Хесед Бешт» здійснюється комплексна програма соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, колишніх в’язнів концтаборів та гетто, учасників АТО,  молодих сімей та дітей, безробітних, осіб, які через свої фізичні або інші вади обмежені в реалізації своїх прав і законних інтересів.

В фонді працює 110 співробітників. Фонд охоплює своїми послугами майже 5-ть тисяч населення у 99 населених пунктах. Під патронатом Фонду здійснюються програми: "Допомога на дому", "Харчування", "Медицина", "Зимова допомога", "Дитяча програма", "Психоемоційна підтримка людей групи ризику", розробляються нові реабілітаційні програми.

Благодійний фонд «Хесед Бешт» має у власності житлове приміщення по вул.Подільській,38 кв.35. Згідно акту обстеження зазначене  приміщення  використовується для надання консультативно-реабілітаційної допомоги малозахищеним та вразливим верствам населення з метою їх соціальної реабілітації, емоціональної та психологічної підтримки.

Оскільки нерухоме майно організації використовується тільки для забезпечення благодійної діяльності та має соціальну направленість, Хмельницький благодій Фонд "Хесед Бешт" просить розглянути питання щодо звільнення фонду від сплати податку на нерухоме майно - житлове приміщення площею 29,4 кв.м., яке є власністю фонду і знаходиться за адресою: м.Хмельницький, вул.Подільська,38, кв.35.

Відповідно до рішення 52-ї сесії  №52 від 08.04.2015 року, 4-ї сесії від 27.01.2016 року №56 та 13-ї сесії від 22.03.2017 року Хмельницький благодійний фонд "Хесед Бешт" було звільнено від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в  2015 – 2017 роках. Сума наданої пільги за 2015 рік склала 280,65 грн., за 2016 рік – 405,13 грн., за 2017 рік - 470,40 гривень.

Сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, яку належить сплатити фонду в 2018 році, розрахунково становить 547,28 гривень.

 

Начальник фінансового управління С.Ямчук

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02