Developed by JoomVision.com
"Про встановлення пільги по сплаті земельного податку в січні-грудні 2018 року"

 

 

Про встановлення пільги по сплаті земельного податку в січні-грудні 2018 року

 

 

Розглянувши пропозиції виконавчого комітету міської ради, керуючись ст.284 Податкового кодексу України, ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Встановити пільгу по сплаті земельного податку в січні-грудні 2018 року, звільнивши від його сплати:

1.1. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, заклади, установи та організації, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України та Державну прикордонну службу України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

1.2. Благодійні організації, створені відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків.

 

2. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови А.Бондаренка.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів та децентралізації.

 

 

Міський голова О.Симчишин

 

 

ВИСНОВОК

на звернення юридичних осіб "Про встановлення пільги по сплаті земельного податку в січні-грудні 2018 року"

 

Згідно внесених змін до ст.282 Податкового кодексу України (Закон України від 28.12.2014 року №71 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи") з 2015 року значно зменшено перелік підприємств, організацій та установ, які звільняються від сплати земельного податку.

Так, з зазначеного переліку виключено органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, заклади, установи та організації, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України та Державна прикордонна служба України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів; благодійні організації, створені відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків.

Разом з тим, внесеними змінами до Податкового кодексу України ( Закон України  від 17.07.2015 року №654) з 1 жовтня 2015 року набрали чинності норми щодо звільнення від сплати земельного податку дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності і джерел фінансування, закладів культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізичної культури, молоді та спорту.

Рішенням позачергової десятої  сесії міської ради від 29.12.2016 року №9 установи та організації, що повністю утримуються за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів, а також благодійні організації, створені відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків, звільнені від сплати земельного податку в січні-грудні 2017 року.

Пропонується звільнити від сплати земельного податку в січні-грудні 2018 року:

- органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, заклади, установи та організації, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України та Державну прикордонну службу України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або  місцевих бюджетів; - благодійні організації, створені відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків.

Керуючись ст.ст.25,26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст.284 Податкового кодексу України, прийняття рішень щодо надання пільг по місцевих податках і зборах належить до компетенції міської ради.

 

Начальник фінансового управління С.Ямчук

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02