Інформація про наявну заборгованість за надані пільги та субсидії на ЖКП перед комунальними організаціями м. Хмельницького
Понеділок, 29 січня 2018, 12:09

 

Кредиторська заборгованість в місті Хмельницькому по субвенції з державного бюджету на оплату електроенергії,  природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків  і споруд  та  прибудинкових  територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот за надані пільги та субсидії станом на 01.01.2018р. становить 157 716.1 тис. грн. Вказана кредиторська заборгованість виникла  в зв’язку з недостатнім надходженням  протягом 2017 року планових коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам готівкою та не проведеним фінансуванням згідно з механізмом, передбаченим постановою КМУ від 11.01.2005 р. № 20.

 

Викликає стурбованість та занепокоєння законодавча норма, передбачена ч.2 п.4 Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків, яка передбачає, що погашення заборгованості за фактично надані послуги (енергоносії), що утворилася на 1 січня поточного року, здійснюється протягом бюджетного року в межах бюджетних призначень на поточний рік за окремим рішенням Мінфіну. Виділені на 2018 рік кошторисні призначення  для відшкодування за надані пільги та субсидії в м. Хмельницькому не забезпечують прогнозовані фактичні видатки  2018 року, тому кредиторська заборгованість станом на 01.01.2018 року не може бути погашена за рахунок економії коштів.

 

Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради сподівається на вчасне фінансування та вирішення проблемних питань на законодавчому рівні.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02