24. Про порядок найменування або перейменування площ, проспектів, вулиць, провулків, проїздів, скверів, бульварів, парків, розташованих на території міста Хмельницького

3.5. Пропозиції по найменуванню або перейменуванню об'єктів благоустрою розглядаються топонімічною комісією лише при наявності наступних документів, що надаються особами, зазначеними у п.3.3. цього Положення:

3.5.1. клопотання на ім’я міського голови із зазначенням назви та юридичної адреси органу місцевого самоврядування, громадської організації, іншої юридичної особи, що пропонує найменування (перейменування) або прізвища, ім'я, по батькові, поштової адреси та номера телефону мешканця міста Хмельницького, який пропонує найменування або перейменування;

3.5.2. схеми розташування об’єктів на відповідній території;

3.5.3 пояснювальної записки, що містить обґрунтування пропозиції, що вноситься;

3.5.4. відомості про передбачувані витрати грошових коштів з відповідним обґрунтуванням.

У пропозиціях по привласненню об'єктам найменування або перейменування особистих імен і похідних від них слів і словосполучень повідомляються короткі біографічні дані цих осіб.

Цей перелік документів є вичерпним.

3.6. Врахування громадської думки населення при найменуванні або перейменуванні об'єктів благоустрою здійснюється через вивчення громадської думки населення, що проводиться безпосередньо через проведення зборів громадян, опитування громадян або в іншій формі, що не суперечить чинному законодавству України.

 

3.7. Міська рада з питання найменування або перейменування об’єкту благоустрою приймає одне з наступних рішень:

3.7.1. про присвоєння відповідного найменування об'єкту благоустрою або перейменування об'єкту благоустрою з дорученням відповідному виконавчому органу міської ради або комунальному підприємству провести необхідні заходи, пов'язані з найменуванням або перейменуванням об'єкту благоустрою;

3.7.2. про відхилення клопотання про найменування або перейменування об'єкту благоустрою.

 

3.8. Рішення міської ради про найменування або перейменування об'єктів благоустрою підлягають оприлюдненню у газеті міської ради “Проскурів”, інших засобах масової інформації, на офіційному сайті міської ради, а також доводяться до відома усіх зацікавлених підприємств, організацій та установ міста.

 

3.9. Існуючі та присвоєні найменування об'єктів благоустрою підлягають обов’язковому внесенню до Реєстру площ, вулиць, провулків, проїздів, скверів, бульварів, парків, розташованих на території міста Хмельницького.

Дійсним вважається лише те найменування об’єкту благоустрою, яке внесено до Реєстру площ, вулиць, провулків, проїздів, скверів, бульварів, парків, розташованих на території міста Хмельницького.

 

3.10. Фінансування заходів, у тому числі встановлення пам'ятних дощок, знаків або символів, пов’язаних із присвоєнням найменувань або перейменуванням об'єктів благоустрою за пропозиціями виконавчих органів місцевого самоврядування та громадян, проводиться за рахунок коштів міського бюджету.

Фінансування заходів, у тому числі встановлення пам'ятних дощок, знаків або символів, пов’язаних із присвоєнням найменувань або перейменуванням об'єктів благоустрою за пропозиціями громадських організацій або інших юридичних осіб, проводиться за рахунок коштів ініціаторів.

 


 

Секретар міської ради В. Лесков

 

Директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів міської ради В. Швець

 

Директор Хмельницького міського комунального підприємства “Хмельницькінфоцентр” В. Андріїшина

 



 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02