Developed by JoomVision.com

Нормативні акти

 

rish MR
rish VK
rozpor MG reg akts

 

 

01. Про затвердження Програми організаційно-практичних заходів щодо профілактики правопорушень та злочинності на території міста Хмельницького в 2011-2015 роках

 

 

П Р О Г Р А М А

організаційно-практичних заходів щодо профілактики правопорушень та злочинності на території м. Хмельницького на 2011-2015 роки


1. Стан криміногенної ситуації в м. Хмельницькому та основні проблеми її подолання

Профілактика злочинності має велике суспільне значення.

Хмельницька міська рада, виконком Хмельницької міської ради з розумінням ставляться до проблем правоохоронної діяльності. На вирішення проблем профілактики правопорушень та злочинності рішенням тридцятої сесії міської ради від 23 березня 2006 року № 1 прийнято Програму боротьби зі злочинністю та забезпечення охорони громадського порядку на території м. Хмельницького на 2006-2010 роки. На фінансування міської Програми щорічно виділялись кошти.

Це сприяло забезпеченню в м. Хмельницькому поліпшенню розкриття таких небезпечних проявів загальнокримінальної спрямованості, як: бандитизм, вбивства, розбої, хуліганства.

Активізацією протидії кваліфікованим злочинам на пріоритетних напрямках економіки характеризуються злочини в сфері службової діяльності, проти власності, хабарництво, шахрайства, незаконне виготовлення підакцизних товарів, порушення авторських прав, злочини у фінансово-кредитній сфері. Поліпшилась якість досудового слідства.

Більш системного характеру набуває посилення боротьби з вуличною злочинністю та злочинами проти особистого майна громадян, забезпечення належної охорони громадського порядку та безпеки, протидія незаконному обігу зброї, торгівлі людьми, нелегальній міграції.

Поряд з цим, криміногенна ситуація в м. Хмельницькому продовжує залишатись складною, а профілактика злочинності потребує додаткових заходів організаційного та практичного характеру.

Домінуючою проблемою залишається забезпечення охорони громадського порядку, комплексне використанням сил та засобів у системі єдиної дислокації, своєчасне маневрування патрульно-постовими нарядами, забезпечення стовідсоткової щільності перекриття маршрутів за умов перевищення науково обґрунтованих норм по навантаженню дільничних інспекторів міліції і патрульно-постової служби в обслуговуванні населення.

Внесено зміни до розстановки патрульно-постових нарядів, наближено їх до місць з найбільш складною оперативною обстановкою, місць масового перебування людей, а також органів влади та об’єктів підвищеної небезпеки. Внесено зміни за часом виставлення нарядів на службу.

З цих причин мобілізація сил для боротьби з криміналітетом ускладнюється тим, що оперативні підрозділи періодично відволікаються для охорони громадського порядку. З року в рік зростає число поставлених на облік наркоманів та неповнолітніх, які через низький рівень зайнятості і працевлаштування допускають правопорушення.

Розповсюджений характер набувають злочини, пов’язані з заволодінням особистим майном громадян. Потребує поліпшення робота з громадськими формуваннями, по відновленню та утриманню пунктів охорони громадського порядку.

Малоефективними є запобіжні заходи з протидії рецидивній злочинності, надання раніше судимим допомоги в соціальній адаптації.

Вкрай ускладнює своєчасність реагування на заяви про злочини та події кримінального характеру застарілий автопарк, недостатність спецтехніки, озброєння, засобів зв’язку, асигнувань на будівництво.

 



Останнє оновлення на Четвер, 17 лютого 2011, 16:31
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02