armiya

Konkyrs

Пошук по сайту

17. Порядок призначення на посади та звільнення з посад
П'ятниця, 25 вересня 2009, 11:01
Особи, які призначаються на посади керівників підприємств, установ та організацій, що належать до міської комунальної власності, подають до відділу кадрової роботи особовий листок по обліку кадрів, автобіографію та копію документа про освіту.
17.3. За висновками конкурсної комісії та пропозиціями керівників виконавчих органів міської ради, міський голова призначає на посади та звільняє з посад заступників завідуючих відділами та заступників начальників управлінь, інших виконавчих органів, спеціалістів, а також службовців, технічних працівників та обслуговуючий персонал.
17.4. Призначення на посади керівників виконавчих органів здійснюється за рекомендацією (поданням) першого заступника міського голови, заступника міського голови, керуючого справами згідно з розподілом обов’язків. Якщо особа, яка претендує на заняття посади керівника виконавчого органу міськради, вже працювала на державній службі або на службі в органах місцевого самоврядування та її було звільнено за будь-яких підстав, на завідувача відділу кадрової роботи покладається обов’язок з’ясувати всі обставини її звільнення з попереднього місця служби в органах місцевого самоврядування.
17.5. Призначення на посади заступників начальників та завідувачів відділами виконавчих органів здійснюється за рекомендацією (поданням) керівників відповідних виконавчих органів та погодженням з першим заступником міського голови, заступником міського голови, керуючим справами згідно з розподілом обов’язків. Кандидатури керівників юридичних відділів або юрисконсультів виконавчих органів міської ради погоджуються з завідуючим юридичним відділом міської ради.
17.6. Призначення на посади працівників виконавчих органів здійснюється за рекомендацією (поданням) керівників відповідних виконавчих органів.
17.7. Комплект документів на призначення готується кандидатом на посаду й надається до відділу кадрової роботи на перевірку .
17.8. Завідувач відділу кадрової роботи проводить співбесіду з кандидатом на посаду та організовує проведення його співбесіди з керуючим справами виконкому, секретарем міської ради, заступниками міського голови за їх вимогою.
17.9. Відділ кадрової роботи на підставі документів та згідно з резолюціями готує проекти розпоряджень та візує їх у завідувача юридичного відділу та керуючого справами виконкому.
17.10. Відділ кадрової роботи оформляє та видає посвідчення працівникам, які входять до номенклатури міської ради.
17.11. Облік посадових осіб місцевого самоврядування ведеться з допомогою програмного забезпечення “кадри”. База даних постійно поновлюється спеціалістами відділу кадрової роботи.
17.12. Звільнення посадових осіб виконавчих органів міськради здійснюється у встановленому законом порядку.
При звільненні службові посвідчення підлягають обов’язковому поверненню до відділу кадрової роботи.
17.13. Міський голова приймає остаточне рішення щодо призначення на посаду або звільнення з посади посадових осіб виконавчих органів міської ради.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02