armiya

Konkyrs

Пошук по сайту

16. Організація роботи з кадрами
П'ятниця, 25 вересня 2009, 11:02
16.2. У питаннях організації й застосування методики проведення кадрової роботи та служби в органах місцевого самоврядування керується також відповідними рекомендаціями Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства юстиції України, Пенсійного фонду України та іншими нормативними документами.
16.3. Організацію роботи з кадрами у виконавчих органах та ведення кадрового діловодства здійснює відділ кадрової роботи та з питань служби в органах місцевого самоврядування (далі – відділ кадрової роботи), який розробляє річні (перспективні) плани роботи з кадрами, здійснює заходи стосовно їх добору, підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації.
16.4. Штатний розпис на наступний рік переглядається і затверджується міським головою щорічно до 25-го грудня. У разі необхідності, в межах затвердженої структури, загальної чисельності працівників і визначених радою коштів на їх утримання, до штатного розпису розпорядженням міського голови протягом календарного року можуть вноситись зміни.
16.5. На службу в виконавчі органи місцевого самоврядування можуть бути прийняті громадяни України, які мають відповідну освіту й професійну підготовку, володіють державною мовою в обсягах, достатніх для виконання службових обов’язків.
16.6. Прийняття на службу здійснюється:
- на посаду міського голови в порядку, встановленому Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”;
- на посаду секретаря міської ради шляхом обрання відповідною радою;
- на посади заступників міського голови, керуючого справами виконкому шляхом затвердження відповідною радою;
- на посади керівників виконавчих органів міської ради, посадових осіб і службовців виконавчих органів місцевого самоврядування здійснюється за розпорядженням міського голови на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою чинним законодавством України.
16.7. Міський голова має право самостійно (без конкурсу) добирати та приймати на службу своїх помічників, радників.
16.8. На час відсутності (відпустки) посадових осіб місцевого самоврядування (крім виборних посад) для виконання їх повноважень можуть прийматися на службу особи за строковим трудовим договором (контрактом).
16.9. Переведення на рівнозначну або нижчу посаду, а також просування по службі посадових осіб, які зараховані до кадрового резерву чи успішно пройшли стажування у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, може здійснюватися без конкурсного відбору.
На кожну посадову особу формується особова справа згідно з порядком ведення особових справ державних службовців.
Щорічно до 15-го квітня посадові особи подають декларацію про доходи.
Особи, які вперше зараховуються на службу в виконавчі органи місцевого самоврядування, приймають присягу і підписують її текст, визначений ст.11 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, про що робиться запис у трудовій книжці.
16.10. Щомісячно у другий та четвертий вівторок у виконавчих органах місцевого самоврядування проводиться тематичне юридичне навчання посадових осіб місцевого самоврядування.
16.11. Керівники виконавчих органів міської ради створюють умови для навчання й підвищення кваліфікації посадових осіб. Посадові особи підвищують свою кваліфікацію постійно, як правило, через навчання у відповідних навчальних закладах, раз на п'ять років.
16.12. Організація та контроль за дотриманням законності у кадрових питаннях покладається на відділ кадрової роботи.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02