Developed by JoomVision.com

Нормативні акти

 

rish MR
rish VK
rozpor MG reg akts

 

 

04. Про затвердження Програми охорони довкілля м. Хмельницького на 2011-2015 роки

 

Розділ 3

Екологічний стан водних ресурсів та основні заходи по їх покращенню

Необхідною умовою подальшого соціально–економічного розвитку міста є забезпечення населення, об'єктів промислового та комунально–побутового призначення якісною водою у достатній кількості.

За даними міського комунального підприємства ''Хмельницькводоканал'' на території міста знаходяться 54 артезіанські свердловини питної води. З них 23 свердловини не працюють по технічних причинах (43% від загальної кількості), 2 (4%) затампоновані. На 5 свердловинах зони суворого режиму (30м) І-го поясу санітарної охорони не витримуються, на 11 свердловинах (що складає 20% від загальної кількості) повністю або частково відсутня огорожа зони санітарної охорони.

Для забезпечення безперебійного постачання міста питною водою необхідно продовжити будівництво другої нитки Чернелівського водогону, а також привести всі недіючі свердловини на території міста в робочий стан.

На території міста розташовано декілька великих водойм різного типу. Це річка Південний Буг, її притоки Плоска та Кудрянка, водоймища в Північному мікрорайоні, мікрорайонах Дубове, Ружична та декілька малих водойм (струмки, потічки, ставки). Для кожної водойми характерні свої гідрологічні характеристики та антропогенне навантаження різного ступеня інтенсивності.

За станом поверхневих вод на території міста постійно ведеться лабораторний контроль МКП «Хмельницькводоканал», міської санітарно-епідеміологічної станції, Облводгоспу, Державної екологічної інспекції в Хмельницькій області та Хмельницького обласного центру гідрометеорології.

Враховуючи зношеність існуючих очисних споруд, каналізаційних мереж, відсутність очисних споруд зливових вод просліджується тенденція до зростання рівня забрудненості відкритих водойм міста.

Із зворотними водами у водні об’єкти потрапляють такі забруднюючі речовини, як азот амонійний, сульфати, хлориди, нітрати, синтетичні поверхнево-активні речовини тощо. Активне використання населенням в побуті хімічних миючих засобів створює труднощі при проведені очистки стічних вод на очисних спорудах повної біологічної очистки.

Прибережні смуги всіх водойм в місті потребують заходів щодо покращення їхнього санітарного стану. На сьогодні міські водойми і водотоки перетворені у водні об’єкти переважно дощового живлення, тому якість їхніх вод значною мірою залежить від якісного складу поверхневого стоку, який в достатній мірі не досліджений, мінливий і за відсутності його очистки згодом може призвести до непередбачених санітарно-епідемічних ситуацій.

 



Останнє оновлення на Середа, 13 квітня 2011, 17:24
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02