Developed by JoomVision.com

Зразковий дитячий фольклорний гурт «Берегиня» 

Хмельницької дитячої школи мистецтв 

(художній керівник – Уляна Прокопишина) 

 

Фольклорний гурт “Берегиня” створено у вересні 1994 року з ініціативи викладача школи мистецтв Цимбалюк С.Д. Учасниками колективу є діти і молодь віком від 6-ти до 19-ти років.

Гурт “Берегиня” репрезентує народне мистецтво Поділля, зокрема у його репертуарі пісні календарного циклу: колядки, щедрівки, гаївки, купальські, обжинкові; родинно-обрядові (весільні пісні); родинно-побутові та лірико-епічні пісні (балади). Народнопісенний матеріал, який виконує гурт, записано під час експедиційної роботи по багатьох селах Хмельницької області. При відтворенні записаних під час експедицій народнопісенних зразків зберігається манера звукоутворення, діалектна лексика, характерні особливості Подільського фольклору. Учасники гурту “Берегиня” виступають у традиційному одязі, дотримуючись етнографічних особливостей краю.

За роки творчої діяльності гурт “Берегиня” неодноразово репрезентував пісенне мистецтво Поділля на престижних фестивалях та конкурсах.

Географія Гастрольних поїздок “Берегині” пролягає через Польщу, Болгарію, Францію, Іспанію. За 15 років свого існування гурт “Берегиня” брав активну участь у шкільних, міських та обласних концертах.  

 

bereginya.jpg 

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02